Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 June 2018

EUR/USD - D

A kép több alternatívát is felvet, egyelőre az egyiket teszem ki, meglátjuk megerősíti vagy elveti a piac.

EUR/USD napos chart:

(megj.: nekem is feltűnt, hogy mostanában az exp flat verziókat részesítem előnyben, ezzel egyben időben hosszabb korrekciós hullámban gondolkozom, tudom nem minden esetben lesz igazam.)

29 comments:

  1. Naposon van egy long setup lehetőség a charton, nincs triggere, ha magasabbra megy az árfolyam triggerelhet, ebben az esetben nem fogunk nagy eséllyel lemenni a b-vel jelölt zónába, korábban elindulhatunk c-hez.

    ReplyDelete
  2. EURHUF: nagyon, de nagyon rosszul néz ki a chart. Nem akarok rémisztő célárakat mondani, de van esély a 400-500 közötti zónára a chart képe alapján. Egyelőre inkább azt gondolom, hogy lesz valamiféle emelkedés (330 szinte biztos), utána meglátjuk (korrekció-újabb csúcs - 350?). nagyon olyan érzésem van, hogy az évek óta tartó sávozásból ennél is nagyobb tf-n tör ki lendülettel, hacsak valami csoda nem történik. Itt lehet a csapdahelyzet, ami a kamatemelés és az árfolyam közötti kérdéskörben kell majd megfelelő választ adni. Az NFP és a lakáshitel kamatok miatt valószínű nem a kamat lesz az első. Beérni látszik a hülyeség, hacsak valami csoda nem történik. Nem akarok a szememnek hinni és reménykedem, hogy rosszul látom, amit látok. Még nincs itt a válság, jó eséllyel nemzetközi piacokon csak egy nagyobb 4. hullám fog lefutni, vagy Mo KO. Havi rsi, ha itt zár és nem tud lefordulni a nyáron, akkor kezdhetünk koporsót rendelni a forintnak, fenntartható bull zónába érkezett. A forint dollár ezt a szintet 2014 karácsonyán érte el, 240-es szint környékén.... Utána 302 volt a csúcs, + 25% és jó eséllyel nincs még vége....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1-2-1-2-nek gondolom, megnyúlt (F261 min) 3. hullámmal, eddig, 227,730 3/5 környéki célárral.

      Delete
    2. De nagyobb tf ott a lehetőség, hogy a jelzett 1212-t megelőzte egy nagyobb 1212... közel 100 pontos hullámnagysággal.

      Delete
    3. Sajnos igy lesz , "fundamentalisan " is alá van támasztva

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Nem szeretek szélsőségekben gondolkozni. Nagyon meg kell erősítenie a pa-nak ezt. A szélsőséges gondolkodás alapja sokszor egy érzelmi túlfűtöttség, ami a tévedés alapja. Persze tévedsz így is, mert néha van alapja, de ritkábban, mint amikor belemész egy szélsőséges nézetbe. Menjük lépésről lépésre. 327 a következő szint, nézzük meg mit csinál. Minden gyertya új információ, kövessük és értelmezzük. Vannak olyan lehetőségek, melyek sosem valósulnak meg, ráadásul ez devizapiac, itt nem mennek a végtelenségig az impulzusok. Mindenesetre elgondolkoztató, sokat ment mióta kitettem: http://buxelliott.blogspot.com/2018/05/usdhuf-es-fidesz-chart.html

      Delete
    6. Irjam azt :"sajnos nem tévedsz " ... amit kiirtál teljesen helytálló minden téren és egyben undoritó.. maga a tény !!Semmi más alapja nem lehet csak ez.Lehet ezt mindenféle szemmel nézni.. Ha esetleg úgy látod ,h nem idevaló .azonnal törlöm természetesen .Szar pénzért vesznek meg bennünket ,ez volt a választási kivánság listában . És ez biztos. Szerinted normális ,h történelmi mélypont közelében kiáll a magyar pénzügyminiszter és a nemzeti valuta ellen beszél ???... Igen ,túlfütött vagyok ,de ezt 1 normális magyar ember ,aki persze végig tudja gondolni ) higgadt fejjel végig tudja nézni .. Az ingatlan árak Londoni árakon lesznek hamarosan Budapesten .Magyar vevő sehol ill kevés! Saját ingatlanokat kisembereknek nagy városokban el lehet felejteni.. hamarosan .Indul a bérlakas program ,mint nyugaton .. megvesznek bennunket a semmiért 400 -500 forintos euróért

      Delete
  3. milyen szinten lesz trigger a long setupra?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heti chart nem támogatja :(, a mostani zárószínt már jó lenne, de támogatás nélküli setup, azaz 50-50... de itt lehet esélye egy 1,18 feletti árnak is, 4H elérte a célárat.

      Delete
  4. Ricsi: m15 alapján úgy tűnik kell(het) neki még egy low. Talán 4950-5000 között. Egyelőre nincs megerősítés nagyobb tf-n a fordulatra, az emelkedés elakadt vagy elakadni látszik.

    ReplyDelete
  5. Továbbra is azt gondolom, hogy túlfűtött a piac, a mai esés ebben megerősít. A leszorító sáv usdhufban hetin megtartotta, azt látom, hogy 268-272 között lehet az alja. Egyáltalán nincs fundamentális oka a forint gyengülésének, de megértem az elkeseredést néhányunknál. Jelenlegi sebezhetőségünk abban rejlik mindössze, ha jönne egy jelentős fogyasztást megállító válság a világban. Erre van esély, de nem egyik napról a másikra. A 2007-8-as válság is 2 év alatt érzékeltette a fogyasztás visszaesésben hatását, ott az azért borította be szinte azonnal a magyar gazdaságot, mert a mikrogazdaság (lakosság, vállalatok) és az állam devizában volt eladósodva. Ez nem áll fent már káros mértékben. Egy kínai gazdaság borulása - amire én számítok - 2 évvel rá rombolhatja le a magyar gazdaságot. Addig pedig no para. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem számolod bele, hogy a lakosság a devizahitelét átette kamatkockázatba. Vagy árfolyam, vagy kamat. Kamat politikai bukta, marad az árfolyam. Hasonló gazdaságok nem mentek le ilyen mély kamatszintre és már emeltek. A gazdaságban fontos a bizalom, ezt a magyar irányítók elvesztették. Ehhez nem kell kína, csak egy rosszabb hangulat és minket fognak jobban súlytani, lásd Törökország példáját.

      Delete
    2. Beleszámolom. Kamatpolitikát én nem tartom rossznak. A kérdés az, hogy a jegybank tud-e majd időben reagálni, ha kell. Tapasztalatom szerint hirtelen spekulációban nehezebb kis lépésekben kamatot emelni vagy amit most csinálnak, a kamatfolyosót visszaengedni. Ez boríthatja a stratégiát csak, ha alábecsülik a piaci turbulenciát és erőt. Ezt az BoE is megtette egyszer, ami miatt Soros Györgyöt nem szeretik.
      Én nem protestálok azzal, hogy bajban leszünk, inkább az okokat illetve ennek bekövetkezésének idejét látom másként. Legkorábban 2020-ra teszem ezt. A kamat felárat tudják fizetni az emberek a fizetések emelkedése miatt. Itt a munkanélküliség drasztikus emelkedésével és a fogyasztás csökkenésével kombinálva fog a hiteltörlesztés nagy gond lenni.
      Kérlek, vegyétek figyelembe azt, hogy korábban a devizában nominált hiteleknél a tőke összeg növekedése az, ami mind a tőke, mind a kamat törlesztéseket multiplikálta. Most viszont csak a kamatok fognak duplázódni, ami lényegesen kisebb kockázat. A tőke továbbra is annyi marad, mint felvételkor.

      Delete
    3. MNB szerint 1% kamatemelés 20% törlesztőrészlet növekedést jelent. Nekem ez magasnak tűnik főleg annak függvényében, hogy ha baj van, vagy a forint árfolyama fog elcsúszni, vagy 3, esetleg 6% kamatemelésre kerülhet sor (ezeket a számokat a történelem mondatja velem). Ha válság van, akkor autóipar repül (GDP, bevétel stb.), ha a kamatok emelkednek és a lakosság nem tudja fizetni, akkor a pénzügyi rendszer sem lesz stabil. Addig jó, még nincs a világban válság, ha van megszívtuk

      Delete
  6. Azt gondolom, hogy akinek van megtakarítása, és nyugodtan akar aludni, csökkentse a forintkitettséget az összportfóliójában. Ennyi.

    ReplyDelete
  7. Szia!

    Elliotwave.com -ról mi a véleményed? Most ingyen ki lehet próbálni a fizetős verziót, egész nap jönnek a chart és setup frissítések, kívéncsi lennék mit gondol róla egy profi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanulni jó, csinálni kell, kihasználni, ha van ilyen lehetőség, jók.
      AZ EWI-vel kapcsolatban:
      - nem kell mindig számozni, pontosan megmondani, h mi történik, ők természetesen mindig mindent számozni akarnak, szerintem a kereskedésnél ez nem cél
      - a háromszögeik láthatóan sokszor rosszak
      Jeffrey-t érdemes sokat hallgatni.

      Delete
  8. Takarékbank előrejelzések (mai):

    2018 2019 2020
    Devizaárfolyamok ELŐREJELZÉS
    EUR-USD év végi 1,19 1,15 1,18
    EUR-HUF év végi 310,80 311,50 305,30
    USD-HUF év végi 261,18 270,87 258,73

    Kamatok, év végi
    MNB alapkamat 0,90% 0,90% 1,25%
    EKB alapkamat 0,00% 0,20% 0,75%
    FED alapkamat 2,50% 3,25% 3,50%

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bocs, csak szétesett a beillesztésnél.. Érdekes hogy a kamatkülönbségek mind mind a HUF malmára hajtják a vizet.. Pedig azért nem ostoba emberek dolgoznak ott, DE... szembe megyünk az alap közgazdaságtannal, fundamentális elemzéssel stb.. és még hozzá sem vettük a versenyképesség elvesztését (pl.: kivándorlás), az új európai költségvetést, illetve források elosztását, stb.. vagy az orosz hitelt.. a tchnikai elemzésről nem beszélve.. BÁTORSÁG AZ VAN!!!

      Delete
    2. Köszi, hogy elküldted, mert ők szinte biztosan MNB diktálást írtak. Jó tudni, hogy mi a terv.
      Azzal nem értek egyet, hogy szembe megyünk a közgazdaságtannal, én azon kevesek közé tartozom, akik nem jónak tartják a jegybanki politikát, azonban kockázatosnak. EKB-t rosszabbnak gondolom. Mindegy, elválik, kinek lesz igaza. Fundamentálisan én lefele látom az EURHUF/USDHUF-ot 1-3 hónapos időtávon.

      Delete
    3. Hogy mi a jó/rossz csak az idő dönti el. Mindenesetre nem az elmúlóban lévő támogató környezet (alacsony kamatok, hozaméhség) közepette kell megvizsgálni, hogy működik e a monetáris politika, hanem a zavarosabb időkben (véleményem szerint). Fundamentálisan én is erősödést várok rövid távon, inkább pl a 2020-as USDHUF árfolyamot nem tudom jelenleg elképzelni, főleg ha melléteszem a kamatokat (1,25 vs 3,5). Erre mondtam, hogy szembemennek a közgazdaságtannal: még a kamatkülönbség is jobban billen az USD felé és mégis erősebb HUF-ot várnak.

      Delete
    4. Na, nagyjából egyetértünk. Szembemegyünk a közgazdaságtan alapjaival. (Megj.: eddig bejött, de szerintem akkora bombán ülnek, ülünk h katasztrófa). Szerintem ez nem terv, hanem vágy. Takarékbank: sok szakértelmet nem várok, túlságosan politikailag érintett társaság. Bár a KH szerint is a dollár gyengüléséről fog szólni az év (valamikor az év elején betettem a linket)

      Delete
    5. Ez erdekes,elemzo ismerosom is usd gyengulest var.

      Delete
    6. Pedig technikailag látszódott, hogy usd erősödés érkezik idén. A mérték és persze a mikor az kérdéses volt, de inkább csak hetes szinten, nem havi vagy évi... Nem tudom mi alapján gondolják, gondolták, valószínű fundamentálisan.

      Delete
  9. Legyen igazad ... eur huf visszaadta 1D charton ,usd huf talán doji 1D. Különös.. De azért tartom amit irtamn hosszabb távon ,ha most lefordulunk akkor is .

    ReplyDelete