Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. május 13., vasárnap

Bull v. Bear

Miért gondolom, hogy lesz még egy erősödés a piacokon, azaz valamilyen formában optimista lesz a hangulat. Ehhez egy olyan devizát hívok segítségül,  mely igencsak kockázatosnak számít a piacokon, igen a forintra gondolok. Nem ez volt az elsődleges értelmezésem, de kénytelen voltam váltani, mert a piac a nagy esés után újabb aljat ért el, ami azt jelenti, hogy a lefelé jövő impulse mozgás nagy eséllyel A hullám volt, ebben az esetben a csúcs nem flat hullám B-je, hanem valóban az 5. csúcsa.

EURHUF kereszt, napos chart:


Az ábra alapján a célár 280 alatt várható, esélyesen ED formációban, a váltakozás elve szerint, ráadásul, A hullám nagyon nagy volt, B nem korrigált nagy retrace szintre, ebből sokszor egy A>C reláció következik, ahol C ED.

Tudom, hogy nem szabad más termékből egy adott piacra következtetni, de itt csak a hangulat várható alakulására következtetek, ráadásul egy érzékeny devizával kapcsolatban. Ennek ellenére tudom, hogy óvatosnak kell lenni, mert ez még nem zárja ki, hogy a forint erősödik, miközben a fél világ összeomlik, bár ezt a verziót fordítva jobban el tudom képzelni.