Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 29 July 2012

OTP - várakozás- hetes kép

Kezdenék a július 7-én feltett elemzéssel. Link, illetve annak július 25-ei elemzésével. Link Miért erőltettem folyamatosan ezt a bejegyzést, mert jó előre láttam mi lehet ennek a vége és most saját nagyságomat akarom bizonyítani? Nem, biztosan nem ezért. Aki régóta olvas, tudja, hogy voltak ennél pontosabb, nagyobb találataim (lásd tavaly november OTP felfüggesztés 7 forintos elmaradása), illetve még ezeknél is nagyobb mellényúlások (pl január). 
Azért erőltetem, mert egy olyan alakzat, ami nagyon nagy veszteséget tud okozni és szerintem Cimballi egyik legjobban felismert és szakmailag alátámasztott gyakorlata, mely sok esetben a haladó Elliottosokat is beviszi a sűrűbe, érdemes megjegyezni!
Frissítem az ábrát:

OTP hetes chart:


Nem tudom kizárni a kék és a zöld verziót, a piros az eséssel érvényét vesztette. Hetes ábrán talán nem látható korrekció jöhet. RSI alapján teljesen semleges a piac. 


EUR/HUF kereszt- várakozás

Pontosan ua a helyzet, amit a dollár forint relációban leírtam, tulajdonképpen be is másolhatnám ide, meg is teszem:

"A charton látható módon 5 hullámban jelentős forinterősödés ment végbe. Szerintem nagy eséllyel jön egy korrekció, melynek mértékére az emelkedés szerkezete adhat utalást. Minimális esetben a korrekció vége meg fogja haladni a 231,5-ös szintet, de simán mehet feljebb is, egyenlőre kevés az információ. Jelenleg egy a hullám tart északnak, szerintem 230 alá mindenképpen megérkezik, hisz ott van az első FIBO szint. A régi, vagy Elliott elméletében elmélyült olvasó már biztosan tudja, ha 5 hullám ment egy irányba, akkor nagy eséllyel még egy 5-ös impulse, vagy diagonál tart majd ua. az irányba."


"A számozásban nem vagyok biztos, nem tudom biztosan mondani, hogy hol volt a csúcs. Ami a számozás mellett szól, hogy a 3. hullám szép momentumos, simán vitte át a korrekciós trendcsatornát. A negyedik hullám nagyjából a báziscsatorna alján ért véget, továbbá a FIBO szintek is impulse hullámra engednek következtetni, azaz (iii)=(v)=161,8%(i). Az 5. hullám végén megjelent a divergencia, mely a közelgő fordulatra utal, illetve az RSI a (iii) hullám csúcsán érte el a mélypontot. A (iv) hullám emelkedését az RSI 52 fogta, illetve a (iii) hullám simán vitte át a bull támasz zónáját."


EUR/HUF kereszt 1H chart:


USD/HUF kereszt - várakozás

A charton látható módon 5 hullámban jelentős forinterősödés ment végbe. Szerintem nagy eséllyel jön egy korrekció, melynek mértékére az emelkedés szerkezete adhat utalást. Minimális esetben a korrekció vége meg fogja haladni a 231,5-ös szintet, de simán mehet feljebb is, egyenlőre kevés az információ. Jelenleg egy a hullám tart északnak, szerintem 230 alá mindenképpen megérkezik, hisz ott van az első FIBO szint. A régi, vagy Elliott elméletében elmélyült olvasó már biztosan tudja, ha 5 hullám ment egy irányba, akkor nagy eséllyel még egy 5-ös impulse, vagy diagonál tart majd ua. az irányba.

USD/HUF kereszt 1H chart:


A számozásban nem vagyok biztos, nem tudom biztosan mondani, hogy hol volt a csúcs. Ami a számozás mellett szól, hogy a 3. hullám szép momentumos, simán vitte át a korrekciós trendcsatornát. A negyedik hullám nagyjából a báziscsatorna alján ért véget, továbbá a FIBO szintek is impulse hullámra engednek következtetni, azaz (iii)=(v)=161,8%(i). Az 5. hullám végén megjelent a divergencia, mely a közelgő fordulatra utal, illetve az RSI a (iii) hullám csúcsán érte el a mélypontot. A (iv) hullám emelkedését az RSI 52 fogta, illetve a (iii) hullám simán vitte át a bull támasz zónáját.

Under constraction...

Változtatásokat eszközlök a blogon, nem fog ma minden funkció megfelelően működni. Elemzést csak utána teszek fel.

OTP

A következő két bejegyzés nem most került publikálásra, hanem korábban, frissítés miatt került ide, mert címkéztem.

OTP - várakozás - II. rész

Sokat nézegettem az ábrákat kisebb tf-n, tulajdonképpen azon, amelyiken kereskedem mostanában (1'-5'), illetve felette.  OTP esetében long irányba gondolkodom, de mielőtt bárki belongolná a piacot elmondom, hogy a 30-40 (esetleg 60-70) forintos emelkedésből 20-30 (50-60) megjátszására utazom, a piac ezekben a korrekciósnak tűnő szerkezetekben volt, hogy napon belül csak 40 forintot mozgott. Az órás ábrát szemlélve emelkedés irányába mutatott a Stochastic, de jelzése csak bizonyos körülmények között elfogadható, ezért óvatosan kezelem. Az RSI MA9 fölé lépett, de amit még észre lehet venni rajta, az egy slingshot, nem a legerősebb fajtából, de ott van. Nem tudom meddig fog az OTP utazni, de vélhetően a korábban - magamban megfogalmazott  - 3.470-es szint fölé.

OTP órás chart:


A 15' charton látható RSI horog is az emelkedés irányába mutatott pénteken MA9 felett, de a hétvége miatt a 15' figyelése és az abból levont következtetések már tudhatjuk, hogy hibára ad lehetőséget, mert ezen a szinten egy éjszaka is adatvesztéssel jár. Mutatom a 15' chartot.

OTP 15' chart:


OTP - várakozás - I. rész (hetes, napos)

Először mutatom a korábban feltett hetes ábrákat.

OTP hetes chart:




Az első ábráról nem írok, azt korábban hetekkel ezelőtt megtettem. A második ábrán látható egy hsz formáció, mely az RSI grafikonján is megtalálható. Amennyiben az valóban hsz, akkor nagy eséllyel a jövő (vagy az utána következő) héten kitörés fog bekövetkezni belőle.

Napos ábrán sokat nem tudok hozzátenni, a hetesen is látható trendcsatorna alja és teteje február óta fogja az emelkedést, érdekes, hogy szépen lassan átlépte az aljat, majd a csatorna közepét és a tető előtt áll. Nem pattant vissza róla. Az RSI-nek egyszer sikerült átlépnie a bull ellenállást, az esést azóta minden esetben a bull támasz fogta, RSI értéke jelenleg a semleges zónában tartózkodik. Látható egy hsz a charton, amit az RSI nem igazolt vissza. MACD hist, ugyancsak nem, de MACD görbén kivehető egy hsz, ezért nem zárom ki. Amennyiben tényleg hsz, akkor vélhetően valamilyen B pozícióban lehet, ami után kb. 6-800 pontos esésnek kellene következnie. Ez az a hsz, ami hetesen is látszik. Amennyiben ekkora esés következik, az kiviszi a korábbi aljat és a medve irányába mutat, a problémám, hogy nehezen tudom beilleszteni bármilyen nagyobb tf-s verzióba még a bear verzióba is, ezért itt várakozó álláspontra helyezkedem, szükségem van még több adatra, esetleg arra, hogy a piac kizárja a hsz verziót, vagy helyét a berajzolthoz képest egy hullámmal jobbra tolja, mert az már illeszthető a bull verzióba.(ED harmadik hullám első ZZ b hulláma).

OTP napos chart:




Help!

Régi problémára megoldására láttam példát. Külön oldalakon lehetne szerepeltetni a különböző termékekhez tartozó elemzéseket. lásd mint itt Link, Azaz a levesek, zöldségek stb. helyett OTP, DAX stb. A problémám, hogy nem tudom, hogyan lehet beállítani és egyszerűen a blogger kezelőfelületén nem találom rá a megoldást. Eddig úgy tudtuk nem alkalmas rá a blogger,  de most van rá példa, ha valaki esetleg tudja a megoldást ossza meg velem, mert szerintem sok olvasónak is segít majd és növeli a hatékonyságot, ha termékek szerint lehetne látni az utolsó elemzést. Nagyon köszönöm!