Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 7 August 2012

OTP - várakozás

Kezdem a napos ábrával. Stochastic alapján negyedik hullámban lehet a piac, amit megerősít a korrekciós trendcsatorna törése. A második hullám korrekciója 3-4 napig tartott. A mai esést a báziscsatorna teteje fogta meg. Itt is látható, de az órás ábrán még jobban, hogy térben már elérte a korrekció ideális szintjét a piac, időben még nem, de ezek után már nem is szükséges. Ennek ellenére arra számítok, hogy korrekciós mozgás lesz a holnapi és talán a csütörtöki nap is. Esélyes lehet egy hsz kialakulása, ideálissá tenné a képet. Az esés szerkezetét nehéz beazonosítani, nem tudom nagy bizonyossággal azt állítani, hogy a 5 hullám volt (dZZ?).

OTP napos chart:


Óráson berajzoltam a Cimballi féle téglalapot pirossal. Amennyiben nem hsz lesz a korrekció, akkor esetleg egy ritka alakzat ZZ negyedik hullámban még beleférhet a csatorna közepéig 50%-os retrace szinttel. A hullám alakjából arra következtetek, hogy c belső szerkezete könnyen azonosítható lesz. (kivéve hsz)

OTP órás chart:


USD - várakozás

Az órás charton szinte kivehetetlen az A hullám, ezért nem is lehet kalkulálni vele. Rajzoltam egy nagyobb és egy kisebb célzónát, nagy eséllyel ott lehet a korrekció vége, de most nehéz biztosat mondani.

USD/HUF kereszt 1H chart:


SP - chart

Cimballi blogjában lévő hozzászólás miatt tettem ki.


OTP - gyors

A papír a várakozások szerint mozgott ma, nyitásban, illetve utána lement 3.740 alá egy picivel, majd északnak indult, ahol a jelzett zóna alját érte el 3795-ön, (3823 +-30 Ft). Majd a várakozások szerint méretesebb esés jött. A korrekciónak szerintem még nincs vége, időben túlságosan is rövid lenne a mai nap, helyett inkább 2-3 napban gondolkoznék. Most egy b hullámban vagyunk, egy lehetséges mozgás innen fel 3.745 környéke, majd esés 3.660 szélesebb környezetébe. Hangsúlyozom b hullámról lévén szó, sok minden lehet, ráadásul az esés sem számozható nagy bizonyossággal 5 hullámnak. Tipikus a hullám. Egyenlőre a mozgás túlságosan is gyors, ezért lehet valahol hsz alakul majd ki, azaz lehet az egész 4. hullám egy hsz, vagy b, vagy b alhulláma, de akár egy kombináció is szóba jöhet. Szóval tipikus b hullám előtt állunk, bármi lehet.

DAX

A felmérés eredményeként látom sokakat érdekel a Dax elemzése is. Figyelembe fogom venni a kérést, el fogok mélyülni a német indexben is. Egyenlőre olyan alakzat van, aminél túl sok változót látok, ha egy kicsit tisztul a kép felrakom a lehetőségeket.