Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 5 July 2018

USD/HUF

A divergenciák meghozták az esést. Nem értem pontosan, hogy milyen formában és hogyan változhat meg a charton egy lezárt gyertya értéke (high - Link), ezzel együtt az rsi értéke is, itt láthatóan ez történt, de ez már elegendő volt ahhoz (kis felszúrás várakozás), hogy vételi klimax alakuljon ki a keresztben és elinduljon a várt esés a célzónából. (Jelöltem a charton a gyertyát, amire figyelni kell).

USD/HUF 3D chart:


A számozáson a havi charton látható kép miatt módosítottam annyit, hogy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a mostani csúcs "csak" a harmadik hullám. Tréningeseknek: az F221-238 331-335-re mutat.

A 3D chart utolsó gyertyája még nem zárt, igaz pár óra van hátra belőle (jobb felső sarok). A gyertya egy hatalmas bearish engulfing gyertya, ami erős trendfordító alakzat. Napos charton ez (nem zárt az utolsó gyertya, így rsi sem!) három fekete holló, hasonlóan erős trendfordító alakzat (a statisztika szerint pár százalékkal erősebb is, mint az engulfing). Ezt az alakzatot sokan észrevették, nem csak Bálint, de a portfolio is az EUR/HUF charton (rsi esetében a lényeg, hogy érdemes megvárni a gyertya zárását, mert talán nem von le rossz következtetést az ember).

Jelenleg az esés egyik lehetséges célzónájában van a piac, jöhet egy ellenirányú mozgás. A lefelé tartó mozgást elsődlegesen A hullámként értelmezem. Ha igaz, hogy készen van, akkor 281-278 közé várnám a felfelé mozgás minimális zónáját. 

A jelölt célzóna 3D charton a teljes korrekció első lehetséges célzónája, nem a mostani lefelé körnek. Érdemes majd figyelni a belső szerkezeteket, mivel, ha impulzus készült el, akkor a gyenge korrekcióval szemben erős is elindulhat, azaz mélyebb zónákba eshet vissza a piac.

Richter

Nem jött a forgalom, nincs momentum, oldalazás van. A megfelelő helyen a fordulós kísérlet megindult, de úgy tűnik nincs meg a hit a bikákban, így sokkal jobban hasonlít a szerkezet egy felfelé haladó ZZ-re, ED-vel a végén (4/a,), mint egy nagyobb C hullámra. Kezdem a nagyobb esélyt arra, adni, hogy még nem longos a papír. Lehet nyár van, ezért lassú, H-HL-HH kialakult, de nincs "follow through", így a long gondolat még megvan, de ehhez nagyon erős folytatás kell(ene).