Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 3 September 2019

Kitekintő (BÉT - OTT1, Bux, OTP, Richter, USD/HUF, EUR/HUF)

Most térek vissza a nagy nyári szabadságról, próbálom felvenni a piac lüktetését. Néhányszor ránéztem a piacra, gyakorlatilag egy papírban még egy picit aktív is voltam 2-3 kötés erejéig (OTT1),  az elmúlt két hónapban így jobban ismerem a történteket.

OTT one

Kifulladni látszik az emelkedés, ugyanakkor nem tudom pontosan megmondani, hogy egy utolsó hullám (esetleg ending diagonal) tart északnak, vagy egy korrekciós hullám dZZ B alhulláma. Elemzéstechnikailag kis papír, sokszor nem igazak rá, azok az alapfeltételek, melyek a technikám működéséhez feltétlenül szükségesek. 

Általában nem hiszek a piacmanipulálás lehetőségében, ugyanakkor ennél a papírnál a zárás előtti percekben az elmúlt jó néhány napban különös mozgást láttam és sokszor olyan tételek megjelenését a záró ajánlatgyűjtési szakaszban, melyeket még a lezárás előtt kivettek (ma például 30.000 db 275-n, miközben 273-n adtak el a zárást megelőző percekben 15.000 db-ot;16:56, 16:57). Tudom részvénykibocsátás jön a társaságnál, vannak akiknek megéri magasan tartani a részvény árát, főleg akkor, ha az nem kerül túl sokba. 

Mindezek mellett vagy ellenére úgy tűnik előbb utóbb jön majd az elkerülhetetlen, valamilyen nagyobb korrekció, ugyanakkor azt gondolom, hogy nagyobb tf-n továbbra is longos lehet a papír, de korrekcióra szükség van. A mai és a tegnapi gyertya egy Bearish Harami, ami sokszor hoz fordulatot a piacokon. 

Áprilisban írt egyik long setup elérte a minimum elvárást, azaz a 284-et. A másik setup célára 288, ilyen tf-n, ilyen papírnál ez a négy forint különbség akár azt is jelentheti, hogy teljesült az elvárás. Ne felejtsük el, hogy ezen célárak előrejelzése 210 forint körüli szinteken történt. Van még célár ezek mellett is, valamivel magasabban.




Bux

Nem lehet elvetni még a C-t, de az idő múlásával egyre kisebb rá az esély. A lefelé hullám B célárzónájából fordult, de az egész szerkezet nagyon nagy, a "right look" alapján csak és kizárólag a nyár miatt nem vetem el, mint lehetőséget. Minden más a nagy kép alapján délre mutat. Hetes bearish setup él, célára 36 K alatt, találati arány 70% körüli lehet.


OTP

Nagy kérdőjel mit csinál a papír. Az az elsődleges gondolatom, hogy egy olyan szerkezetet, melynek megértéséhez a következő nagyobb elmozdulásra még szüksége lehet. Így most nem fogok a korábbiakhoz hasonló jövendölésekkel élni, semleges vagyok, kivárok. A korábbi ismert chart:


Richter

Szintén egy kérdőjel, vajon korrekció fut és az esés impulzusa elkészült, vagy egy lassúló 5. hullám tart délnek. Nem fejtem ki bővebben, a korábbi nagy elemzésekben vázoltam a lehetőségeket. A blog jobb oldalán a listából lehívhatóak.


USD/HUF

Megvan a következő célár is, 303. A 2014-es elemzés nagyobb számai közül a 350 hiányzik még. Volt még egy háromszáz feletti kalkuláció, ami a 317-320 körüli szintekre mutatott.

Van egy érdekesség, lehet célszerű azt megnézni, hogy lehetett +16%-ot keresni a egy-másfél év alatt... LINK

EUR/HUF

Meggyengültünk, de ez a várakozás ott volt március óta a fejünkben, további gyengülést várok a jelenlegi szintekről (328 környékére lefutó korrekció után)


USD/HUF

Gyors eredmény, célár