Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 17 February 2014

USD/HUF - 8H

Sokat gondolkozom a dollár forint kereszten, hogy milyen utat jár be az árfolyam. A karikával jelzett rész a legnagyobb kérdés. Devizát elemezni az egységes piac hiánya miatt nehéz, előfordulnak olyan hektikus mozgások, tüskék, amik nagyon megnehezíti a számozást.

Azt gondolom, hogy nagy eséllyel egy ZZ jöhet lefelé, de nem tudom, hogy B készen van e, vagy csak egy b of B jön most délre. A tetőről való első nagy esés (A) méretével azonos nagyságrendű C hullámra nagy eséllyel nem számítok, vagy a 61-es, vagy a 78-as fibo szintet támadhatja. Ebben az esetben lehetséges, hogy a b készen van és az utolsó impulse tart most délre. 223 alá ebben a verzióban most csak maximum tüskével történő alászúrásra számítok. 

Folyamatosan figyelem a piacot, hátha valami konkrétum is felmerül, ami egyik vagy másik verziót megerősíti. Ugyanis nem tudom kizárni, hogy a következő nagyobb lefelé kör előtt még visszamegy 230 környékére az árfolyam, azaz valamilyen b of B hullám tart csak lefelé.

USD/HUF 8H chart:


Naposon RSI még nagyon magas, ott talán a preferált a-b-c szerkezet jobban látszik.

USD/HUF napi chart:


Továbbra is figyelem heti charton a C/ed, vagy teljes korrekció hsz verziót, íme:


Ennek a verziónak a célára továbbra is a 200-210 zóna után min. 280-290!

MTelekom - '10 gyors

Kicsi a tf, hétvége után vagyunk, elképzelhető, hogy "elveszett" ezen a tf-n pár információ. Nagyobb tf-n a tető közelében vagyunk, ahonnan egy korrekció indulhat, de pontosan belőni a hétvége miatt nehéz.

Az ábra alap esetben arra utalna, hogy további felkör lehetséges, azonban az említett okok miatt az első ZZ-nek tűnő alakzatot nem értékelném, felfelé - eddig - gyanús, hogy ZZ ment, Ed-vel a végén, ez az a lassulás, ami a délután beállt. a lefelé kör fogja eldönteni, hogy mire számíthatunk, ED-re, Flatre, vagy fordulatra. 340 körül van egy erős ellenállás, pénteken 338-ig jutott, többféle célárazás is ide mutat.

MTelekom 10' chart:


Este, ha lesz rá időm, nagyobb tf-n mutatok egy két elgondolást, az irány dél, az időpont kérdés a többségénél.

Elemzések

A múlt héthez hasonlóan a könnyebb kereshetőség miatt beteszem egy bejegyzésbe az elemzések gyűjteményét: