Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 April 2011

Várakozás a folytatásra

Elérte a bux1112 a célzónát az órás charton. A folytatásban a zónából való lefordulást várom. A mostani számok nagyon hasonlítanak a korábbi várakozásokban (tavaly ősz-tél) szereplő, de el nem ért retrace szintekre, szerintem most jó a hangulat, meglehet. (lásd napos ábra). Kicsi oldalazás, majd komoly lefordulás (?!)
Amikor a nagy "zarmageddont" vártuk tavaly nyár végével/ősszel valami hasonló eufórikus hangulat utáni "kés"-t vártunk, azt hiszem max 1-2 nap és az "all market the same" pozíció meglesz. A bux esetében, talán a határidő tekintetében is, egy kis emelkedés (5. hullám, vagy az 5. megnyúlt hullám b hullámába) még belefér.

Bux1112 órás chart:


Bux napos chart:




Az OTP esetében annak idején,  6.300 alá vártuk (link), azt hiszem a mai nappal ott vagyunk, jöhet a lefordulás a hét hátralévő részében, vagy jövő héten.



Megnéztem az olajat, melyet már egy ideje nem figyelek, telibe a célzónában, az is.

Brent hetes chart:



Bár az utóbbi napok mozgását nem tudtam megfelelően figyelni, ami miatt erősebbnek érzem a 3. (nagy) hullám elindulását lefelé, 
- reményeim szerint a sentiment index a bullish hetek hatására extrém magas tartományba került (kontraindikátor..), nagyon jó, mert  ezt vártuk 
- az 5. hullám nagyon megnyúlt (!) - mindent el lehet adni, hurrá optimizmus/szentiment rakéta beindítva
- extrém célárak jelentek meg a piacon, fennhangon hirdetve a "kihagyhatatlan lehetőséget"

Ami zavar:
- A bux kamatmarzs nagyon szűk volt ma napközben
- Az ideális retrace szinthez, még egy ici-pici hiányzik
- SP előtt még ott a korábban várt 1350-60 elérése (cca. 20 pont hiányzik - most)

Bocsánat, ha egy kicsit összeszedetlen vagyok, nem egyszerű jelenleg a grafikonokat megszerezni és megírni az elemzéseket... Hétvégén áttekintek részletesen mindent!