Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 27 February 2020

Varázsgömb

Az alábbiakban változtatások nélkül közlök ismét egy 2020. január 27-ei bejegyzést, mely a héten nagyobb értelemet nyert:

"Mindenki long, mindent low-t megvesznek. Már-már a long oldalra áltam át én is, DE, van egy nagy DE ez még mindig lehet felfelé egy korrekciós hullám, egy exp flat B. Ha a 2019-es oldalazás hsz volt, akkor olyan zakó jön a piacokon, amire kevesen gondoltak. NQ hetes klimax és fordulat, de a többi index is hasonló magasságokban járt. Múlt héten már megrajzoltam szűk körben el is küldtem ezt a chartot, most kiteszem ide is, elsősorban azoknak, akik végighallgatták a célárszámítást, ott vannak a szükséges adatok a charton. 
Ez a verzió két dolog miatt tesztszik, egyfelől a magyar index bear verziójával egyezőséget mutat (piaci összhang), másfelől a szentiment, mindenki elhitte, hogy nem lesz válság, amíg a tavalyi év tele volt a válság előrejelzéseivel, az emelkedés után szépen elfogytak az ilyen jellegű hangulatjelentések, újságcikkek és megjelentek az égig mutató előrejelzések és mindenki long lett, amit a hetes rsi szépen jelez. Még nem kezelem elsődleges verzióként, keresem a megerősítést, ezt pedig nagyon evidenciában tartom.
 Az elmúlt hetekben távolról figyeltem az indexek mozgását, mert egyfelől a charton látott emelkedés 1-2-1-2-1-2 szituációja olyan magasságokba mutat, amit nehezemre esik elhinni, de a piaccal nem tudok vitatkozni és nem is akarok. Amikor először említettem ennek a lehetőségét (exp flat b) egy kollégának valamikor tavaly október-november környékén, akkor az első kérdése az volt, hogy korrekció nem mehetne ilyen magasra, ez nem lehet. Kis tf-n rengetegszer láttam, nagyobbon még nem, így nem csak az eredményt illetően, hanem szakmailag is figyelni fogom a mozgást. Kérdés, hogy ez a hihetetlen verzió fut, vagy egy negyedik hullám közlekedik valamilyen trendszinten lefelé. Majd a piac eldönti! Addig is szívesen olvasom az érveket, ellenérveket a megjegyzések között!"
 
Az elemzéstechnikában kevésbé járatosaknak: Elliott-i értelemben vett háromszög egy trendszint utolsó előtti hulláma, a trend irányába történő kitörés után erős mozgás következik, majd véget ér az adott trendszint befejező hulláma  és ellenirányú trend indul. 

Aktuális chart:

Reggeli KV

BUX, MOL zónában, OTP előtte, SP, NQ, DOW elérte a zónát. Richter korrekció flat lehet, itt a helyzet sokkal bonyolultabb, egy flat korrekcióra számítok, ahol a célzónát akár egy ATH után érheti el a piac. 

Jelenleg a legzavaróbb történet, hogy  a piac több esetben eladási klimax szintre futott, amit jelenleg elsődlegesként kezelt verzióban még nem tapasztaltam. Tette ezt bármilyen lassulásra utaló jel nélkül. E két tényező kérdőjeleket vett fel bennem, elsődlegesen azt, hogy a járvány, mint lehetőség mennyire befolyásolja a szerkezetet és egy kisebb lufi kipukkanása utáni pánikot látjuk, mely egy erős ellenállásnál elakadt, másodlagosan pedig azt, hogy eljött az ideje egy agresszív verzióban való gondolkodásnak. Tekintettel arra, hogy jó esetben a piaci mozgások hetes tf-n zajlanak, nagyobb megerősítést valószínűleg a jövő hét vége előtt nem várható.

OTP: A belső szerkezet alapján mintha még hiányozna a teljes szerkezethez egy lefelé kör, holnap. Kis tf-n a felfutás inkább korrekciós alakzatnak tűnik, de m15 már túl kicsi egy 16 órás szünethez, mondjuk egy pici réssel lefelé nyitás nem lepne meg.

Bux: Az OTP-hez hasonló a helyzet, itt is hiányozhat - bár kisebb eséllyel - egy újabb mélypont.

Bux2012: Brutális forgalom, emelkedés csatornában, korrekciós csatornában, hanarosan kiderül mit jelent ez.

https://www.tradingview.com/x/NOBCMzdP

Richter: a felfelé húzás impulzusnak tűnik, holnap reggeli órákban egy korrekció lefutását tartom lehetségesnek, akár 6600 alá. Ami elgondolkoztat, hogy a forgalom bár elég impozáns volt a mai nap, mintha az emelkedésben elmaradt volna az esésben tapasztalhatótól, viszonylag kis tételekkel, de erőteljesen vitték felfelé. Késői shortosokat rázhatták ki?

https://www.tradingview.com/x/XKFdrJgd

EUR/HUF: A részvénypiaci mozgásokhoz képest a kereszt nyugalmat mutat,hozza a várakozást, azaz 336-339-es zónában oldalazás, majd ma felszúrás 339,4 fölé. A szerkezet nagyon kusza, elsődlegesen arra gondolnék, amíg nincs ATH, hogy visszamegy sávozni, vagy a sáv zónájába. Ha új csúcsra fut,akkor 341-343-as zónára figyelnék.

USA: nincs felépülés és fordulat, sokan figyelik és kereskednek az előző esti amerikai mozgás iránymutatása alapján (szerintem hiba, de mindenki abba kapaszkodik, amibe tud).