Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 18 February 2013

OTP - napos

Régen tettem fel a napos chartot. Egyenlőre a célzónából fordult a piac, esett egyet, de ma ismét visszament. A mai emelkedést a csatorna tető fogta, egyenlőre jó ellenállásnak tűnik. Ami zavarba ejtő, hogy RSI bear ellenállás zónájáról fordult északnak a papír, itt még nyitva van a lehetőség sok minden előtt. (pl.: 5200?)

OTP napos chart:

OTP napos chart, kötelről:



Pannergy - napos

A Pannergy úton a célzóna felé, meglátjuk eléri-e.

Pannergy napos chart:


MOL - napos

A MOL esetében az ábrán jelölt hsz elérésére számítok (célzóna, most ilyen, de oka van), jó esetben az átfogó megérintése után fog ismét délre fordulni a piac.

MOL napos chart:




Richter - napos

A Richter esetében a következő célzónák elérését látom reálisnak a következő napokban.

Richter napos ábra:



GBP/USD


Nincs rendes adatom a devizapárhoz. Első ránézésre egy hsz-t vélek felfedezni, de második pillantásra mindjárt ott a kétség, hogy a csatorna törése valóban letörés-e. Olyan, mint az a bizonyos "bias" gyakorlat, a kérdés, hogy jó helyen történik-e a kitörés, illetve a-b-c hullám után, melyek magas retrace szintet érnek el, elkönyvelhető-e a d ilyen alacsony retrace szintje. A-B-C-1-2-1-2 sorozatot, vagy az A-B-C-1-2-t , az elsőt a szabályok miatt, a másodikat a running flat miatt nehezem hiszem el. Sokkal inkább figyelném a kb berajzolt másik hszt-t, vagy a csatorna törését. Érzésem szerint, inkább a nagyobb hsz lesz a befutó, majd meglátjuk. Ez nem elemzés, csak "ránézés".


OTP - gyors

Örülhetnék, mert a célzónában a piac, csakhogy nem tudom egyenlőre megmondani, hogy mi a belső szerkezete, azaz továbbra is ott a bizonytalanság.

OTP órás chart:


OTP - órás

Nagy képet most nem teszek fel, érdekesebb inkább az órás. Pénteken nem ment le olyan mélyre mint vártam, a papír kereskedésének az alja 4727 volt. Egyenlőre látok arra még esélyt, hogy ma délelőtt meglegyen, de ez nem szükséges feltétel. A mai napra optimista hangulatot és északi irányt várok. Ideális szint lehet 4.900, de nem biztos, hogy ma eléri. A másik érdemleges szint 4850, ha erről a szintről fordul, akkor nagyobb tf-n a fordulatot erősíti. (ezekben az esetekben nincs új mélypont).
Érdekes, hogy a mélypont épp a szaggatott vonalon volt. Lehet újra kell értékelnem az elsődleges verziót, mely szerint megvolt a csúcs? Meglátjuk a mozgást, mit mutat a héten.

OTP órás chart: