Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 2 January 2019

USA- esti elképzelés




Bux

A Bux esetében nagyobb tf-n több egymással szembemenő mozgást is el tudok képzelni, amíg nem szűkül le egy picit, addig eltekintek az elemzéstől. (A Dax-hoz és az SP-hez képest is több alternatíva van, mely részben, legalábbis arra vezetem vissza, amikor a kormány felszámolta a magánnyugdíjpénztárakat és ezzel egyszeri hirtelen hatást gyakorolt a tőkepiacra).
Naposon nagy eséllyel azt gondolom, hogy a jelölt célzónát eléri a piac, utána az elérés módjából lehet majd verziók között választani. Az elérés két lehetséges módját jelöltem. 

Bux napos chart:


EUR/USD - 2. rész

A heti chartra rajzoltam az idei évre várt legesélyesebb verziót (a jelenlegi kép alapján ezt tartom a legvalószínűbbnek). A következő hetekben egy dollár gyengülés, ami 1,18 környékére viheti az árfolyamot. Ez a célára ennek a verziónak a konzervatív megközelítése, ha elindul a felfelé mozgás és a belső szerkezetekből lehet majd számolni, akkor sokkal jobb közelítés adható, mint az "arany" színnel rajzolt célzóna. Amennyiben valamilyen oknál fogva a piac sokkal intenzívebb emelkedésbe megy át (technikai oldalról - exp flat elképzelés miatt - egyelőre nem tekintem elsődlegesnek, ráadásul fundamentális oldalról - swap költség, kamatkülönbözet - sem ideális), akkor az ideális zóna a narancssárga téglalap területe lehet.

EUR/USD hetes chart:


Minden héten új információt tartalmazó gyertya érkezik. Jelenleg long setupok látszanak a charton, de céláraik közel sem a jelzett zónába mutatnak, továbbá minden setupnak van egy megbízhatatlansági faktora, ami arra utal, hogy nem minden esetben következik be a belőlük az elvárt mozgás. Elliott egy térképet ad a kereskedő kezébe, megmutatja merre mehet az árfolyam és esetleg azt is, hogy merre van a legnagyobb forgalomra esély, de a kereskedéshez szükség van megfelelően tesztelt setupokra és igen komoly szabályrendszerre, money management szemléletre, mert a tőzsde veszélyes üzem! 

EUR/USD - 1. rész

Az EUR/USD várható mozgásával kapcsolatban hasonló dolgokat tudok elmondani, mint a forint dollár esetében, ami nyilván nem véletlen, hiszem a forint euro már meglehetősen régóta egy szélesebb sávban mozog, kilengések, nagyobb mozgások nincsenek a keresztben. 

Havi szinten több ellenállás előtt a piac, felértünk az eső csatorna tetejéhez, miközben az árgrafikonon is ellenállás előtt a piac, a felfelé mozgás nagyjából 5 hullámban következett be, azaz lassan kész lehet egy impulse, ami után korrekció bekövetkezése a minimális elvárás. 

EUR/USD havi chart:


A fenti sorok a tavaly év eleji nagyképes elemzésből származnak. 2018-ra dollár erősödést vártam, szemben több fundamentalista elemzéssel. Az idei év előrejelzés szempontjából ennél nehezebb. A legjobb elgondolás szerint a korrekció (vagy trendforduló és impulse) első hulláma véget érhetett és a 2019-es év első negyedévében (heteiben) dollár gyengülés jöhet.

EUR/USD havi chart:


Az átmeneti - és akár igen nehézkes - dollárgyengülés után további dollárerősödésre adom a nagyobb esélyt, ami a felfelé kör függvényében, akár 1,07-1,09-es zónába is leviheti az árfolyamot ebben az évben, vagy az év második felében már láthatóan elindul erre a célárra. 
Nem vetettem még el azt az alternatív verziót, ami a paritást (illetve kicsit alá) céloz. Ez utóbbi elgondolásra nincs megerősítés, addig pedig ugyanolyan képzelet szülte lehetséges kimenetel, mint egy nagyon komoly, 1,3- 1,4 fölé futó dollárgyengülés víziója.