Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 March 2020

Piacok

Ismét előfordult, hogy az egyéni preferenciák, hitek, érzések és félelemek függvényében lényegesen más információ csapódott le az előbbi hosszabb elemzésből az olvasóknál, ezért kiemelnék néhány nagyon fontos gondolatot.

"Elliott elmélete számomra nem kereskedési rendszer, hanem annak egy eleme. Azt szeretem benne, hogy felhívja a figyelmet a veszélyekre/lehetőségekre és remekül használható célárazásra a piacon, de önmagában nem lehet vele kereskedni, ezt fontos bevésni az emlékezetünkbe!"

A világ irányadó indexe az SP, erre vonatkozó megnyilatkozások: 

"Minden fontos információ a charton, de egyelőre kivárok, 2200 elérésének útjára és módjára vagyok kiváncsi. Érdekességből tettem ki, hogy ott van, amire eddig talán kevesen gondoltak, mely szerint egy 5/ed ment északnak és a lefordulás, szakadó esés, az ed utáni időszak hevességének köszönhető.  Nem akarok pánikolni, de az index elmúlt két heti mozgása alapján evidenciában kell tartani."

"Mindezek mellett/ellen nem kiabálok olyan alacsony célárakat, de nagyon figyelek az eshetőségre. Lassulnia, megállnia kellene az esésnek ma, vagy hétfőn, de még ebben az esetben is reális a worst case scenario."

A nagy összeomlás verzió mellett vannak még olyan elképzelések, melyek alátámaszthatják a piacon lévő gyors, volatilis mozgást. A pénteki nap nagy zöld gyertya lett, eddig várakozások szerint. Most ért oda a piac, hogy a hozzávetőlegesen nagy tf-n lehetséges mozgások közül kizárjon egy párat a kritikus szintek törésével és az előttünk álló lehetőségek közül (4-5) legalább töröljön párat.

Milyen verziók vannak?

1) Ciklus szintű 5/Ed - Most Ciklus szintű korrekció
2) Primary ED - Most 5/ed/2
3) Intermediate C/ED - Most A után
4) Minor A-B-C/ED - Most C/1 után
5) Intermediate impulzus - Most A/3/3/4

és talán még pár alacsonyabb valószínűségű lehetőség. Vannak melyek egymással ellentétes irányba mutatnak, illetve vannak, melyeknek nagyon sok közös szakasza lehet.

Nem kereskedési rendszer! De remekül használható a kereskedésben, mert  kiegészíti, akár indikátor konstellációkra, akár gyertyakombinációkra, akár támaszokra és ellenállásokra épülő kererskedési elképzeléseket. 

Jövő héten jönnek az izgalmak, törhet pár verzió.