Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 January 2020

USA

Mindenki long, mindent low-t megvesznek. Már-már a long oldalra áltam át én is, DE, van egy nagy DE ez még mindig lehet felfelé egy korrekciós hullám, egy exp flat B. Ha a 2019-es oldalazás hsz volt, akkor olyan zakó jön a piacokon, amire kevesen gondoltak. NQ hetes klimax és fordulat, de a többi index is hasonló magasságokban járt. Múlt héten már megrajzoltam szűk körben el is küldtem ezt a chartot, most kiteszem ide is, elsősorban azoknak, akik végighallgatták a célárszámítást, ott vannak a szükséges adatok a charton. 

Ez a verzió két dolog miatt tesztszik, egyfelől a magyar index bear verziójával egyezőséget mutat (piaci összhang), másfelől a szentiment, mindenki elhitte, hogy nem lesz válság, amíg a tavalyi év tele volt a válság előrejelzéseivel, az emelkedés után szépen elfogytak az ilyen jellegű hangulatjelentések, újságcikkek és megjelentek az égig mutató előrejelzések és mindenki long lett, amit a hetes rsi szépen jelez. Még nem kezelem elsődleges verzióként, keresem a megerősítést, ezt pedig nagyon evidenciában tartom.


 Az elmúlt hetekben távolról figyeltem az indexek mozgását, mert egyfelől a charton látott emelkedés 1-2-1-2-1-2 szituációja olyan magasságokba mutat, amit nehezemre esik elhinni, de a piaccal nem tudok vitatkozni és nem is akarok. Amikor először említettem ennek a lehetőségét (exp flat b) egy kollégának valamikor tavaly október-november környékén, akkor az első kérdése az volt, hogy korrekció nem mehetne ilyen magasra, ez nem lehet. Kis tf-n rengetegszer láttam, nagyobbon még nem, így nem csak az eredményt illetően, hanem szakmailag is figyelni fogom a mozgást. Kérdés, hogy ez a hihetetlen verzió fut, vagy egy negyedik hullám közlekedik valamilyen trendszinten lefelé. Majd a piac eldönti! Addig is szívesen olvasom az érveket, ellenérveket a megjegyzések között!