Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 2 October 2011

OTP várakozás 40. héttől

Berajzoltam az ábrába zölddel azt a lehetőséget, amikor még nincs kész a lefelé menő 5 hullám és csak a negyedikben vagyunk. A magam részéről nagyobb esélyt adnék a kettes ábrán kékkel jelzett zónáknak, azon belül is inkább az alsónak. Mind a két esetben esést várok, a szintje sok információval szolgálhat a jövőre vonatkozóan. Esetleg egy erősebb nyitás beleférhet, de azon sem lepődnék meg, ha egy réssel zuhanna. Szerintem a holnap a figyelemről és figyelésről fog szólni. Nekem teljesen mindegy merre megy a piac, megvárom még biztosabb jelet ad.

OTP órás chart:






OTP órás chart 2:



Bux és Bux1112 várakozás a 40. héttől III. rész

A bejegyzés első része: link
A bejegyzés második része: link 

A lefelé tartó kör 5. hulláma igen érdekes naposon, őszintén zavar is egy kicsit az általános viselkedéstől való eltérés, ezért fokozottan fogok figyelni és reménykedek, hogy mindent észrevettem, nem mentem el valamilyen vezérlő elv mellett.

Nézzük az órás képet. A korrekció számozásának helyességében nem vagyok megbizonyosodva. A grafikon alapján csökkenésre számítok, egy lehetséges célárzónát berajzoltam. Kérdés a korrekció szerkezete, mert a 2. hullám korrekciójának idejét térben és időben elérte, azaz, ha be tudnám megfelelő módon számozni, akár véget is érhetett.... A határidőre fel is tettem egy számozás, ahol alt verzióban a korrekciónak vége és indulhat az 5. hullám.

A feltett célzónát nagy eséllyel éri el a bux és a határidő, a kérdés az onnan történő további mozgás, azaz további esés, oldalazás, vagy felfelé fordulás. Azt hiszem a határidős esetében a hétfői nap inkább a figyelemé kell, hogy legyen és nem a kereskedésé.

Ez a fajta számozás még egy dologra felhívja a figyelmet, még pedig, ha helyes, akkor második hullám valamilyen kombinációs korrekciós szerkezet (pl: expanded flat+x+ flat), mert távolról ránézve simán háromszögként azonosíthatjuk.

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:



Lacika felvetette, hogy lehetséges e, hogy ez az utolsó alakzat inkább egy ED. Bennem nem merült fel, de a számozás szerinti 1=3 és a 2 hullám háromszög képe miatt később megnézem ezt a lehetőséget is Ha az, akkor egy ZZ-nek kell lefelé jönnie, hogy megkapjuk a következő csúcsot. (háromszögből háromszögbe jelentése, hogy egy sokkal magasabb szintű hullám vége jön hamarosan)

Bux és Bux1112 várakozás a 40. héttől II. rész

A bejegyzés első része: link

A hetes vagy nagyobb timeframek után nézzük meg mi történik a következő szűkebb időszakban. A nagy tf-ek azt mutatták, arra utalnak, hogy hamarosan jöhet egy korrekció, ami a legnagyobb lehet a júniusban megkezdődött esésben. Figyelem, nem lett még kimondva, hogy megtörtént a mélypont elérése!!!

Napos ábrát kezdtem el elemezni és - ahogy azt mindig tennem kellene -  a bux grafikonját néztem meg. Az elsődlegesnek tartott számozás (az OTP miatt váltottam rá néhány napja) biztosan nem jó, azaz marad a korábbi, hogy az indexben 4. hullámban vagyunk, mert a gafikon alapján a második hullám az első kiindulási pontján túl ment.  Ami a számozás érdekessége, hogy az első és harmadik hullám hossza megegyezik, azaz nagy valószínűséggel az 5. rövidebb lesz! 

Megj.: A határidő esetében ez a belenyúlás nem következett be. A hullámtérbe hatolás napi záró és nyitó szinten jelent meg.

Az ábrán jelöltem egy ellenállási zónát, melyen nem mehet át az index a felfelé körben, hiszen akkor megsérti az első hullám terét. Az első hullám jelen esetben momentumosabb, mint a 3. (ahogy az OTP esetében is, ahol ez volt a legfőbb indok a két verzió közötti választásnak - érdemes lesz ott is minden lehetőségre figyelni!)

Bux napos chart:

Bux1112 napos chart: