Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 January 2013

OTP - gyors

Itt tartunk most '30-en:


USD/HUF kereszt

Nagy a kérdés még mindig bennem a dollárral kapcsolatban. Az ED verziót kezdi kirázni a piac, már minimális, nagyon minimális esélyt látok rá, mert az időtényező nem abba az irányba mutat. Egyenlőre még számítok arra, hogy délnek veszi az irány, de felfelé még mindig van egy kis helye mozogni.

USD/HUF napos chart:


Dax - havi chart

A daxnál szintén a havi chartot mutatom. Van még hely felfelé. Figyelem milyen eltérő vagy megerősítő jeleket mutat a piac.

Dax havi chart:


S&P - napi chart

Az SP folytatta az útján a felvázoltak szerint. Jöhet a kritika, akár hetekig feltehetném ezt az ábrát, mert a zónák eléréséhez még sok időre van szükség. Ez egy lehetőség, amit most a legvalószínűbbnek tartok. Meglátjuk mi lesz, én ez alapján nem nyitok pozit, csak a nagyobb kontextus miatt lényeges.

S&P napos chart:


Dow - havi chart

Utolsó hetébe ért a hónap, a dow eddig azon az úton halad, amit majd egy éve felvázoltam, hamarosan elérheti az első célzónát. A mozgás alapján illene a képbe egy ED, de amire mindenképpen számítok egy jól számozható szakasz, hisz az előtte lévő - szerintem a hullám - nehezen számozható volt, a váltakozás elve alapján itt összetett szerkezetre számítanék.

Dow havi chart:


Pannergy - napi

Sok jót nem látok a Pannergy számára, tőzsdei és elliottos szempontból egyaránt rázós a helyzet. Egyáltalán nem vásárolnék bele, még akkor sem 380 környékéről felfelé mozdul majd. Belelátom a tőzsde elhagyását, de azt is, hogy csődbe megy a cég.

Pannergy napos chart:


OTP - kis tf

Egy kis játék, hétvége után félórás tf-n. El tudom képzelni a következő mozgást:

OTP 30' chart:


Az elképzelésbe beleférne egy kisebb réssel való nyitás, amit akár az első két órában vissza is tölthet a piac, majd ismét északnak fordul.

Figyelem! Hétvége után ez csak egy kis játék, ilyen tf-n, egy hétvége után elliott nem alkalmas megfelelően pontos előrejelzést adni.

OTP - napos chart

A helyzet változatlan. Továbbra is azt látom, hogy nagyságban a korrekció elérte a minimális térbeli elvárást. Egy távoli csatorna tető és egy kisebb csatorna közepe fogta az esést. Ezt a két támaszt szerintem most nem fogja átütni a papír, továbbra is emelkedésre számítok. RSI-n a bear ellenállás teteje fogta az esést.
El tudom képzelni, hogy itt egy hsz fog kialakulni, de ehhez még sok idő kell.

OTP napos chart: