Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 November 2018

EUR/USD - utolsó frissítés szerda CET 11:19

Frissítés a bejegyzés végén!

Beleszúrt a long célzónába, majd erőteljes esés bontakozott ki a kereszt árfolyamában (biztos találnak majd hozzá megfelelő hírt is, de amikor az elemzést készítettem még biztosan nem volt :D). 

A következő órákban a piros szintre érdemes figyelni, megfordulhat, vagy korrekció indulhat a jelzett zónából. Azért a bizonytalanság, mert nem vagyok 100%-ig biztos a szerkezetben. Egy ideális zónát, mint célzónát jelöltem lejjebb is, a kész hullám deviza és EURUSD esetében ideális korrekció végpont lehet.

EUR/USD H4 chart:

EUR/USD tegnap esti chart:

CET 17:02 frissítés

Egyelőre szépen megindult, amennyiben áttöri az 1,14280-300-at, akár új csúcsra is mehet (Buss - trigger nélkül). 


Ezt pedig már reggel is figyeltem:

Meglátjuk mit szól hozzá a piac.

CET 18:52

Egyelőre visszafordult a piac, elképzelhető, hogy elmegy a célzónáig. Elég erős az esés, de támaszok előtt. Kritikus szint nálam 1,135-nél.


CET 19:46

Célzóna teteje, szerintem esélyes, hogy egy kis megnyugvás után (m15-m30 pár gyertya) még egy picit mélyebbre megy.

CET 22:24

Megnyugvás. A kérdés, hogy egy ilyen késői időszakban akar -e még egy low-t csinálni, vagy megelégszik ennyivel?


Ahogy korábban a H1-H4 között, most a H4-D1 között merült fel bennem választási kérdés. Nagyon erőteljes volt a lefelé kör, az éjszakai "szűk pezsgés" miatt egyelőre nem áll össze tisztán a kép. Egy negyedik mély hullámmal számoltam délre, mely elérte a számára kijelölt zóna első határát, ugyanakkor az egymásnak ellentmondó vagy talán jobban fogalmazva kérdőjeleket maga mögött hagyó chartok, valamint az erős mozgás miatt nagyobb tf-n úgy tűnik, hogy már egy hullámmal előrébb vagyunk, azaz egy 4. hullám helyett, egy A hullám érkezett délre. Naposon a két doji akár egy 2-4 pár is lehet, a gyors mozgás pedig A hullám karakterjegye nagyon sok esetben. A kérdésektől eltekintve elindult egy hetes-napi long sor (setup), ami magasabb zónába fogja vinni az árfolyamot, amint triggerelik egymást. Ha holnap erőteljesebb (meredeksége az első hullámmal hasonló lehet) mozgás indul északnak, akkor az jó eséllyel egy 5. hullám, ha egy korrekciós mozgás, akkor egy B és egy a mainál mélyebb célzónával rendelkező C hullám várható a következő napokban, melyre vonatkozóan egy jobban "szakaszolható" (számozható) mozgásra lehet számítani, ami akár ED is lehet.

Közben megvan mi a napos szünetgyertya... Bróker trükk... A vasárnap esti 23:00-24:00 napos gyertya....

Szerda CET 8:24

Ez nem kis megnyugvás, valamilyen fordulat, akár egy 5. is lehet. Európai nyitás hozhat megerősítést. Ellenállás a piros zónánál.


Szerda CET 9:55

Zóna alját elérte, érdemes figyelni. A számítás a zónába mutat, de a zóna határ már releváns lehet.(Nem zárom ki, hogy tovább száguld északnak, igaz erre kevesebb esélyt adok)


Szerda CET 10:34

Ellenállás működött. Momentumos az esés, egyenlőre, ha nem húzzák vissza gyorsan, akkor a bull remények erőteljesen csökkennek rövidtávon. A visszahúzás nekem jobban illene a képbe, mondjuk a mai high fölé és onnan ismét le. 
Megj.: Merész elképzelés, de nyilván valamilyen formában alá van támasztva szakmai oldalról is, ahogy eddig is minden elképzelés mögött is az volt, az egyik lehetséges út, ennek adom a nagyobb esélyt most, majd a pa igazolja vagy elveti.

Szerda CET 11:19

Meg is volt a felrántás, a mozgásból ítélve lehet valami hírre. Új csúcsot nem ért. Ilyen esetekben jó eséllyel arra lehet számítani, hogy a hír lassan eltűnik a chartról, majd a piac visszaáll a saját útjára, azaz az újabb csúcs elérésére még mindig reális esély mutatkozik.


Befejezem a piac mozgásának "közvetítését". Jó móka volt, mindenkinek sikeres napot!

USD/HUF

Elindult egy erőteljesebbnek tűnő esés a keresztben. Két célzónát lehet kijelölni a jelenlegi adatok alapján. Az első a sáv alja, a második pedig mélyebben van és igazából ezt tartom ideálisnak, elérésére alternatívaként ott az esély, hogy előtte még a sáv tetejét meglátogatja a kereszt. A sávhatáron figyelni kell.

USD/HUF  napos chart:

USD/HUF  napos chart (11.09):