Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 6 February 2012

Gondolatok 2.

Említettem néhány dolgot, amihez ragaszkodom Charlie által kezelt változatoknál, azt hiszem erősebben szóltan ma neki, mint általában szoktam, ezért elnézést kérek. Kicsit dühös voltam, nem rá, illetve csak részben:o) 

Említettem a korrekciós trendcsatorna kérdéskörét. Ha korrekció van, akkor a korrekciós trendcsatornából nem tör ki a piac, ha új ciklus van, akkor erőteljesen töri a 3. hullám a csatorna tetőt. Ez nem történt meg.  Tény, hogy az látszik a rajzon, hogy fölé került, de szerintem nem volt elég erős a kitörés, nem volt olyan, amilyen egy harmadik hullám lenni szokott. Azaz valami nem oké. A csatorna több hónapos időtávot ölel fel, a jobb megközelítés érdekében (az arányok miatt) érdemes ilyenkor logaritmikus skálát használni. A kép mindjárt mást mutat. A bux esetében rugalmasabban kezelem a kiszúrásokat, mint mások, ennek az az oka, hogy, tapasztalatom alapján a saját módszerem által meghúzott fibo rácsok, csatornák sokkal jobb megközelítést adnak a mi kis "homokozónkban".

A következő rajzon (logaritmikus!) kékkel az általam még elfogadott csatornát rajzoltam meg, pirossal pedig az általános értelemben vetett. Logaritmikus skálán a piac még a korrekciós csatornában van, igaz nagyon a határán. Ne felejtsük el, hogy nem olyan exakt tudomány Elliott rendszere, mint a pitagoraszi matematika, ahol minden pontosan stimmel, hanem a célzónák is hozzávetőlegesek.

Bux napos chart (logaritmikus):


A hullám nagyságát is felrajzoltam, jelenleg még egy kis tér van felfelé, ebben az esetben is, a spiketól itt is a saját módszerem szerint eltekintettem. Ami zavar, hogy az ideális Fibo zónákat figyelve kettő között áll a piac. Tudom célzóna, de szép gyertyával léptük át, ez már inkább zavaró tényként veszem számításba. Mindemellett nagyobb időtávokon ekkora eltérés simán belefér, illetve ne felejtsük el, hogy kicsi a mi piacunk, egy nagy, sok részvényt tartalmazó index esetében a kosár változása nem zavar be, azonban a mi kis "homokozónkba" előfordulhat. A vizsgált időszakban két alkalommal változtattak a kosár tartalmán, egyszer az esésben, egyszer az emelkedésben. Ez szvsz okozhat ilyen problémát.  De itt jön elő az, hogy már nagyon feszítjük az értelmezést, ez zavar. Lehet van valami egyszerűbb megoldása a problémának? Itt jöhet elő a hétvégén felrakott verzió, ami szerint a felfelé körnek (nagy ED) nincs vége, most csak az első hulláma (ZZ) megy felfelé, vagy talán valami más, amire nem tudok most megoldást mondani.