Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. október 12., szerda

Egy év

"A blog létrehozásának a célja, hogy Elliot módszere és a Technikai elemzés iránt érdeklődők közös helyet találjanak.... A többit az élet hozza..."


Ezekkel a szavakkal indult egy éve a blog, azt hiszem messzire jutottunk. 

Szeretném megköszönni elsősorban Twernek, Cimballinak és Mr. T-nek a segítséget és azt a pluszt, amit a bloghoz az indulás kezdeti szakaszában nyújtottak és azóta is nyújtanak. Továbbá mindenkinek, aki részvételével emeli a blog színvonalát: Hócipőnek, Csibusnak, Charlienak, IC-nek, Imi-boynak, Zsozénak, Rasnak, Csabesz, Lacikának, rchrcd-nak, rcsrcs-nek, Naitssznak, Horgásznak, Nononak, Forcagnak, Ízisznek és azoknak a "névteleneknek", akik minden nap  olvassák a blogot.

Bux1012 órás - rövid távon bull verzió


1) verzió

A kék számozás a korábbi emelkedés korrekciós alakzata, ahol ALT A-B-C-D-E a ciklus A poziciójában foglal helyet, az ebből számított célára C-nek 23.900. A korrekciós alakzat 3-3-3-3-3 - összekötő és zig-zag, azaz 5-3-5-3-5 hullámszerkezet.

2) verzió (zöld karikában a számok)

Egy új Elliot ciklus számozása, ahol a megnyúlt hullám a 3., ebből számolt célár az 5. hullámnak 23.900. Ez a számozás mindaddig él, amíg a negyedik hullám nem sérti meg az esésben az elsőt.

Mindkét esetre igaz, hogy a csúcs zónája 23.850-24100 között lehet, a korrekciós alakzatok függvényében is. Tekintve, hogy a fenti két verzió különböző hullámszinteket takar, ezért a két verzió tulajdonképpen egy is lehet. (sub-minuette és minuette) 
Érdekes lenne, ha a fent említett célárakat teljesítené a piac, majd fordulna, mivel ebben az esetben Minor 2 hullám végéről is beszélhetnénk, ami 61,8%-os retrace szintet jelentene, valamint a Minute hullám B pontját is kijelölné. Indulhatna a Minor 3 és Minute C délnek (bearish piac)  Ebben az esetben Minor 3 vége meghaladja a korábbi (2008-2009) mélypontokat.

Íme az volt első elemzés, ami csak azért került fel, hogy Twerrel gondolatot tudjunk cserélni a piacról és ne Cimballi blogjába "szemeteljünk", majd a következő egy hétben 100 ! oldalletöltés volt. Száz embert érdekel, hogy mit gondolunk, akkor érdemes folytatni, gondoltam. Nos, ez lett belőle...


OTP várakozás - csütörtöktől

Az OTP grafikonján a divergencia fordulatot jelez, csökkenést várok az OTP esetében is. Expanding flat  -napos ábrán tekintett - korrekció esetében 2500 környékéig lemehet, de egy extrém érték valahol 2.400 alatt van, oda is benézhet. Erről majd később.

OTP órás chart:


Bux és Bux1112 - várakozás csütörtöktől

A várt zónákba ért a piac. Korábbi elemzésben említettem, hogy a spikek-ok miatt nehéz pontos célárakat mondani, amint az ábrán is látszik a zóna  telitalálat, eddig. Kérdés megy e tovább vagy sem?
Szerintem elértük a végét és nem lesz számottevő további emelkedés. Kis tf-en már látható a fordulat kezdete, holnap megerősítést várok. Célárat nem tudok mondani holnapra, a várakozás, hogy holnap esés lesz, hosszabb távon az ábrán jelöltem a várható célár zónákat, nagyobb eséllyel az alsóba várom a piacot. Figyelemre méltó, hogy amennyiben további esés lesz óráson, akkor elkészül egy "hook" RSI-ben,a mi megerősítést jelent a fordulatra.

Bux órás chart:


Bocsánat, közben látom, hogy az ábrát nem tettem fel a célárról, csak nekem volt meg. A lényeg, hogy a várakozás szerint alakult, eddig.

Bux napos ábra:


A határidő esetében is hasonlóan gondolkodom, megvolt az 5. hullám felfelé, jöhet a korrekció. A hati is belement a célzónába, a célárnál kicsit magasabbra jutott, de órás alapján számoltam, ráadásul nagy spike volt az emelkedésbe, ezért ez nem zavar (ne felejtsük el, hogy közben megváltozott a bux összetétele is!). Hosszabb távon az ábrákon jelöltem a legvalószínűbb célárat. A várakozásaim szerint az  50%-os retrace szintre van jelenleg a legnagyobb esély.

Bux1112 órás chart:


Bux1112 napos chart:


A fentiek mellett azért az zavar, hogy az emelkedés túllépett a napos ábra első tipikus fibo szintjén, ami nem fogta meg az emelkedést, a belső szerkezet alapján azonban ennyi eltérést el tudok fogadni, mert időközben megváltozott a kosár szerkezete (OTP súlya nő), ami magyarázat lehet a célárak kicsi túllépésére.

Jelenleg az amerikai piac erős pluszban van, ennek ellenére nem tudom megmondani, hogy mi változik meg a következő 14 órában mire kinyit a magyar piac, az ábrákon azonban lefelé látok teret.

Bux1112 és OTP

Lehet csak most lett kész az ED?


...és OTP-ben az LD (?)


OTP - gyors

Megszenvedett érte:o)


... és ha ez így marad, akkor ez egy bearish trendforduló óráson: