Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 3 August 2011

Bux1112 - Csütörtök

Felborzolta a kedélyeket az amerika piac, az SP-t nagyon megütötték, de zárásra az első legfontosabb szint felett zárt, (1258). Ahogy nézem, ez egy fordulós gyertya - hosszú lábú doji - fontos lesz a holnapi gyertya kint. 
A buxban történtek benne voltak a pakliban, mint korábban egy megjegyzésben írtam, nem volt véletlen, hogy a fordulatra vonatkozó megerősítő jeleket várom és azt tanácsoltam, hogy inkább kis profitot áldozzon be mindenki, cserébe óriási mértékben csökkenheti az ügyleteinek kockázatát, gondolom a mai nap igazolta a vélekedést.
Megerősítést nem volt ma a fordulatra, de a napi gyertya miatt a holnapi napot érdeklődve várom. Erős ellenállás van fent 21.130 környékén. Amit még mindig szeretnék, hogy megerősítéseket kapjak az esetleges  fordulatra (korrekcióra). 
A megjegyzésben írtam, hogy az ábra szerinti (1)  és (3) csúcsok "kilógtak", ezért (5) esetében is vártam valami hasonlót, illetve benne volt a pakliban, az alsó trendvonalat ezért hagytam mindvégig fenn. Végül a célzónában zárt az index, igaz kiszúrt belőle lefelé, de zárásra korrigált. Ha megnézzük az (1) (3) csúcsot, mindkét esetben egy napra ment ki az index szélsőséges értékre, majd visszament a pirossal jelölt csatornába, várhatóan ez most is így lehet. Nagy a napos tf, ezért nap közben a célzóna alá szúrás, akár simán bele is fér a pakliba, illeve 261-es fibo alt4 esetében, pont a mai célárhoz mutat, lehet ténylege expanded flat volt, az 5. hullám belső szerkezete ebben az esetben bonyolítaná a képet ezért nem nézek bele (vagy van 5 hullám vagy nincs) várjuk meg a következő napokat. Fordulat csak a felső trendcsatorna átlépése után jelenthető ki. Napos ábra 4-5000 pontot jöttünk le, azaz a korrekció nagy lehet, 100-200 pontért továbbra sem gondolom, hogy érdemes kockáztatni!

Bux1112 napos chart:


Van egy kis divergencia Bux1112-ben, azonban a Buxban már nem találtam meg, illetve RSI esetében sem sikerült felfedezni, ezért nem érzem elég erősnek.

Divergencia:


Ha megnézem a bux órás képet, akkor az látszik, hogy a korábban feltételezett 2. verzió szerinti ED valósult meg. ED esetében az e hullámra biztosan jellemző a túlcsordulás. Az ED még egy dolgot jelez felénk drámai fordulat következik, általában egy magasabb szintű hullám végén jelenik meg. Hoppá, az első bizonyítottan fordulós jelzés! Igen, csak az a baj vele, hogy ez korábban nem látszódott a határidő esetében. De mit írtam vasárnap, hogy a második jelölés szerinti verzió, akár a határidőbe is belefér?

"A bux órás grafikont megvizsgálva az a gyanúm, hogy egy ED volt (vagy még mindig az) az 5. hullám, emlékeim szerint Charlie fel is dobta ezt a verziót a határidő esetében, megnéztem azt is, de ott nem látom tisztán, csak ha megerőszakolom az ábrát.  A - c között megvan a szükséges arány, a forgalom már nem egyértelműen mutatja, de nem zárnám ki, mert csökkenő a forgalom, a csúcsoknál kiemelkedő.
Ha megnézzük az ábrán a másik számozást (kék), akkor is egy ending diagonal merül fel lehetőségként, érdekes, hogy a-c esetében szintén megvan a szükséges arányszám, ebben az esetben a forgalmak is rendben vannak. Ez a határidőbe jobban belefér, azonban a forgalom esetében itt egyáltalán nem látszik a háromszögre utaló jel."

Egyedül a forgalom volt a probléma. Nézzük meg mégegyszer a határidő órás ábráját, számozás nélkül:


Túlcsordulás pipa, forgalom pipa. Végezetül nézzük össze ezt a bux órás grafikonjával, nekem úgy tűnik megvan az összhang, amit korábban hiányoltam! Fenn írtam, hogy vagy van 5 hullám vagy nincs, ha ez ED, akkor bizony 5. hullám pozíciójában áll, azaz kész a lefelé menő utolsó ötös, utolsó 5. hulláma.


Bux órás chart:

Összefoglalva: A piac nem húzta keresztül a korábbi várakozásaimat, még ha egy-két pillanatban ez még bennem is felmerült. Vigyázni kell arra, hogy a korábbiakhoz eltérően napos chart alapján vizsgálódtam, mert a napon belüli, akár nagy mozgásoknak is, itt kisebb a jelentősége, ha utána visszamegy a várt zónába és csak egy spike jelenik meg a nap végén a grafikonon. A mozgás alapján én nagy esélyt adok annak, hogy első lefelé menő hullámot láttuk, de a hetes képen még mindig él a REVERSE SYMETDICAL (szétnyíló háromszög) verzió is, azaz az emelkedés (?!) utolsó hulláma 2007-08-as mélypontról. Nem lekereskedhető időtáv.
Vannak arra utaló jelek, hogy esetleg fordulóponthoz értünk, de a megerősítés irányába ható jel (ed- óráson) nekem kevés, ennél sokkal inkább erősebb megerősítés kell, olyan, ami a napos charton is látszik, ilyen lehet például a trendcsatorna törése, egy jól felismerhető belső hullámszerkezettel.
Érdeklődve várom a holnapi amerikai hangulatot, mert a felfelé menet, lehetett a csatorna visszatesztje is, fölé kell kerülnie. 
Napos ábra! Oldalazó mozgás is elképzelhető!

CET: 08.04 6:27


A háromszög értelmezést segítené, ha MACD hist. vonatkozásában is felfedezhető lenne a háromszög. Megnéztem, sajnos a kép nem egyszerű, a háromszög felső szára esetében nem mutatkozik a várt összefüggés, az alsóban igen. Nem tudom elfogadni, mert jelen helyzetben nem akarok semmit sem belemagyarázni az ábrákba, maradt a dilemma, lehet, hogy az, lehet, hogy nem.

A háromszögek (ED) esetében, azok kiindulási pontjáig, vagy azon túlmegy a következő hullám, honnan is indul 22.800, azt hiszem utólag észre fogjuk venni, ha itt valami hatalmas száguldás kezdődik felfelé, esélyes a háromszög és előre van hozzá célárunk(!)


Nagyon érdekel a nyitás, mert amennyiben sikerül egy réssel nyitni felfelé, kialakulhat egy sziget, mely jelen esetben erős bull tartalmat hordozna magában. Persze a résnek meg is kell maradnia a nap folyamán.

Bux1112 -gyors

Remélem most már értitek miért vártam megerősítést a poziba szálláshoz. Az összes csúcs az alsó vastag kék vonalhoz ment ki (1)-(3), kicsi eséllyel de számítottam rá, hogy az (5) is kimegy:


Amíg nincs megerősítés (kicsi 1-2) felfelé, addig nem érdemes pozíba ülni! (vagy csak nagyon kis téttel) Piros fibo rács érdekes!

Bux1112 - várakozás szerda

A mai napra további esést, majd támaszfogást várok, szvsz áthatjuk ma az április óta tartó esés fordulópontját. Óvatosan írom le, mert a piac sok érdekes dolgot művelt már, belépést a korábban leírtak szerint nem javaslok.
Kár egy kicsi plusz profitért, óriási veszteségekbe belemenni. Egy kis profit feláldozásával hatalmas mértékben csökkenthető a kockázat.

Bux1112 napos ábra:


Kicsi eséllyel benne van, hogy egy nagy harmadik tart lefelé, de erről majd később. Ott 20.600 körül lehetne a végpontja a hullámnak.

OTP esetében kétséges, hogy fogja e az 5.000-es támasz, amit korábban kijelöltem, szvsz át fog menni rajta.

Minkét termék esetében egy fordulós gyertyát szívesen látnék naposon.