Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 July 2012

OTP - gyors áttekintés és várakozás

Naposon a bull támasz fogta az esést. RSI MA9 alatt. A képen berajzolt hsz-ből ideális szinten tört le a piac, ez zavar, mert nem tudom a szerkezetet hsz-nek számozni Elliott szerint. Tapasztalati tény a következőket mondatja velem, a gondoltaim mindig ebbe az irányba mozognak. Ez a szerkezet még nincs kész. Korábban, július 7-én ezt írtam:

Szerintem két lehetőség van, az egyik, hogy a hsz-ből kioldalaz a piac, a másik, hogy esés lesz, de ahelyett, hogy az esés begyorsulna visszafordul, amit sokat visszatesztként értékelnek majd, bővítik a shortokat, de a teszt helyett északnak indul a piac és erős short covering fut le, új csúcsra is fut a piac. 


A fenti mondandómat egy ponton módosítom, méghozzá futhat, a júniusi csúcs fölé, de ez csak egy lehetőség. Az érzésem az, hogy a zöld ED verzió szerinti 2. hullám b hullámában vagyunk, vagy egy felfelé menő 3. hullám ZZ utáni x alhullámában. Nem tudom eldönteni melyik lehet. Nehezen tudom leírni, elmondani a szitut, inkább utalok  a helyzetre, itt most a tréningesek előnybe lesznek. A szituáció nagyon hasonló arra, ami  a "BIAS" gyakorlatban volt, amikor azt néztük meg, hogy melyik irányba fog elmozdulni a piac. Mióta a képet látom teljesen "de ja vu" érzésem van. A haladó füzet 24. oldala. Napos ábra, a hasonlóság felfedezése július 7-én történt, azóta naposon az elképzelés mentén mozog a piac, érdemes figyelni ezt a lehetőséget. Pirossal berajzoltam az egyik lehetséges és várt mozgást, a kérdés csak az, hogy csinál e még egy fel-le kört, vagy a rajz szerint megelégszik ezzel, a gyanúm, hogy még a rajz szerinti kör után is lesz egy fel-le. Ebben a verzióban nagyon-nagyon elhúzódó mozgásra számítok, egy kínszenvedésre.

OTP napos chart:

Az ábrán saját magamnak jelöltem még egy verziót, a fent említett zöld verzió szerinti 3. hullám lehetőségét. Egyenlőre ne ítélkezzetek, mert nem vagyok a jelöléssel elégedett. Ha már fent van, akkor egy két szót mondok róla. A (2) ponttól egy ZZ ment felfelé, ahol (b) egy running hsz. Az utána jövő esés 84,1%, amiről a régi olvasók tudják, hogy ez pontosan 70,7% négyzetgyöke és x-re jellemző korrekciós szint. Charlie kezel valami hasonló verziót, ami a c ed verziójára utal, a jelölés ezen  része (ed) az ő meglátása és az ábráján még nincs kész. Megnéztem kisebb tf-n és valóban kell még egy kör lefelé az 5 hullámhoz. Evidenciában tartom.

Órás ábrán a mai nyitás zavaró. Kicsi a forgalom, nem likvid a piac, közben rövid időre új low-ra ment. Az emelkedés ideális fibo szintről fordult. Továbbra is két verzió lehet.

1) további esés, ami vagy ED vagy impulse 5. hullám, majd kész  lehet a szerkezet
2) felfelé egy LD megy, a reggeli leszúrás likviditási probléma volt.

Egyenlőre  nem fejtem ki bővebben, mert túl sok a változó. Röviden eséssel vagy esés nélkül várható egy emelkedés.

A hirtelen nagy esés pártiaknak mondom, hogy ez nem 3. hullám. A piac korrekciós szerkezetekben mozog, ami nem lehet impulse.