Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 20 May 2018

USD/HUF

Értem a forint gyengülése miatti reakciókat (eurhuf keresztet is figyelve) a megjegyzésekben, ugyanakkor elhamarkodottnak tartom a további száguldás vizionálását. Jelenleg a charton arra van bizonyíték, hogy a korábban jelzett célzónát elérte a piac, annak területében mozog.

USD/HUF 3D chart:




Korábban mondtam, hogy a jelenlegi felmenetel hetes, vagy félhetes (3 napos) chartokon látszik a legjobban.  Hetesen erős ellenállás előtt a piac, ez mind az árgrafikonon, mind az rsi-n látszik. Az esetek legnagyobb százalékában nem viszi át a piac elsőre az ilyen erős ellenállásokat. A kérdésre, hogy átviheti-e, természetesen a  válasz igen, ebben az esetben azonban érdemes azzal is számolni, hogy eldőlt a kérdés (5. hullám) és nagyon hamar 280 környékére mehet az árfolyam. Mik azok a tényezők, amik arra utalnak, hogy a célárzóna megfogja az emelkedést?

- Ellenállás/támasz (ár) zóna előtt a piac
- Ellenállás előtt a hetes rsi
- Leszorító előtt a piac (ár)
- Momentummal, erővel ért a támaszhoz a piac (elsőre ált. lepattan)
- Hetes setup célára itt található
- Ideális FIBO szint egy harmadik hullám végének

Mi az ami jelenleg ellene szól?

- A piac emelkedésének lassulása minimális
- Nincs fordulatra utaló jel
- Napos rsi a fenntartható bull zónában

Mindezeket a tényezőket figyelembe véve a nagyobb esélyt egy korrekciónak adom, mely reálisan a jövő héten elindulhat. Tudom, erre vonatkozóan nincs megerősítés még a charton. Türelmesnek kell lenni és nyilvánvalóan a pa megerősítésre kell várni. A heti magas záró nem zavar, elvárás volt részemről egy magas zárás, annak érdekében, hogy a hetes rsi értéke megfelelő legyen egy fordulathoz.

Az emelkedés belső szerkezete nehezen értelmezhető, a spike-ok miatt több célárra vonatkozó értéket is kiírtam a blogra. Van egy (272,228), amit még nem ért el a piac (4H számolás), illetve a pénteki gyertya is teljesített egyet (1D-2H). Az usdhuf chartján nem lehet pontos értékeket számolni, ennek a piac likviditása, illetve az egységes piac hiánya a legfőbb ok. A hétfői napon nem lepne meg egy bearish engulfing kialakulása sem.

USD/HUF hetes chart:


Az A hullám gyakran gyors esést hoz magával, ebben az esetben reális esélyét látom ennek megjelenését.

EURHUF: a chart nem fest jó képet, van egy lehetséges 320,990 körüli céláram, de ha korrekció nélkül jut el odáig naposon, akkor ennél magasabb területek bejárására is elég jó esély van/lesz.