Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 14 October 2010

2010.10.15 - Bux1012 várakozás

Visszatérek az órás számozáshoz, mert sokkal jobban látszik azon, hogy mi fog következni. A zöld karikában lévő számozás alapján ma teljesült az 5. hullám és a piac a korrekciós fázisba jutott. A hullám következik, melynek szerkezete sokat elárulhat abból ami előttünk áll.  Nem tartom kizártnak, hogy nyitáskor vagy utána még egy picit emelkedik a piac, de utána szvsz szerintem délnek veszi az irányt.
Azt hiszem korábban tévesen fogalmaztam, 3-3-5 (a-b-c) hullámszerkezetnél várhatunk új csúcsot, 5-3-5 zig-zag esetében elmaradunk tőle.


Nálam még mindig a bearish verzió az erősebb, vége a rövid távon bullish két verziónak. Egy új csúcs még beleférhetne a korrekciókba, de ha szép 5 hullámban és hosszan esünk, már biztosan nem.

Bux1012 a célzónában

Nagy öröm ért, a két napja leírt várakozásaim teljesültek.o), bár három napja, még sokan kétkedtek abban, hogy a Bux1012 képes lesz átvinni a 23.740-es ellenállást. (igaz a kétely bennem is megvolt)
Úgy érzem ideje egy kicsit pontosítani a célárakat, amennyiben fordul a piac a teteje az alábbiak szerint várható:
Az eltérések abból adódnak, hogy még 10 percesen is sok a kiszúrás, illetve csak célzónáról beszélünk, aminek nem forintra kell teljesülnie.
Minor 2 ideális és elsődleges célára 61,8%-os retrace szinten 24.050
Subminuette (vagy minuette)  korrekciós C hulláma 23.940
A tegnapi sub-submiuette 5 hullámának 23.900 ( a B hullám még viheti feljebb!)
Gondolkoztam, hogy felrakok egy ábrát, de annyi vonal és jelölés van benne, hogy rajtam kívül kevesen értenék meg.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a 24.000 lélektani határ, szerintem itt hagyományos értelemben ellenállásként fog megjelenni.

2010.10.14 - Bux1012 várakozás

Tényleg érdekes lett a tegnap délután. Az Orbán beszéd hirtelen több, mint 100 pontos minuszba vitte az indexet, majd ahogy leírtam és várható volt, a nap végére már nem látszott a grafikonon.
Ritkán nézek mostanában órásnál kisebb timeframet, de ránéztem. Úgy tűnik van egy kis elliot ciklusunk, melynek 4. hulláma, épp a beszédre esett, az ötödik hullámot kezdte el, de maradt befejezetlen. A mélysége sub-sub minuette, azaz az én olvasatomban, Elliot által beazonosítatlan kicsi,  napon belüli ciklus, amiért leírom, az az, hogy ennek a befejezett ötödik hulláma vihet el minket a  leírt célhoz.

A Bux és SP indexek már elérték a célzónát, lehet, hogy a Bux1012 nem fogja, vagy már hibahatáron belül teljesítette? Egy kicsi felszúrás, azért megnyugtatna. Néhány napon belül kiderül...