Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 14 June 2022

EURHUF - 400

Vajon a technikai képek alapján mikor látszódott először annak a lehetősége, hogy 400 forint is lehet a kereszt árfolyama? 

Aki régóta és valóban régóta olvassa a blogot, az emlékezhet, hogy  sokat beszéltünk erről és a realitások talaján maradva mindig megjelent, hogy ennyire extrém, a forint számára bearish verzióhoz valószínűleg háború vagy valami nagy válság kell.

Íme egy link, ahol talán először jelent meg nyilvánosan a veszély lehetősége, nem az akkor említett 2-3 évre, hanem 8-ra volt szükség, hogy elérje az extrém 400 forintos árfolyamot a kereszt. Link A dollár árfolyamának, akkor még extrém lehetőségeiről a július elemzésben írtam, valószínűleg ma ilyen extrém elképzeléseket nem publikálnék, megfelelő és komoly megerősítés nélkül, de az akkori merészség, ma hatalmas találatként marad meg a blog történetének margóján.

Természetesen abban az időszakban olyannyira alacsony volt ennek a valószínűsége, mint decemberben annak, hogy az OTP fél év alatt lefeleződik. Igaz, mindkettő elliotti szemszögből mutatta ezen lehetőséget, de csak nagyon extrém elképzelésként lehetett vele számolni, megerősítést az igazi gamechanger, az ukrán háború, a tőkepiaci, és kormányzati turbulencia együttese hozta.

Bitcoin - gyors

A hullám megnyúlt és még nem lehetünk biztosak abban, hogy nem nyúlik tovább (a magam részéről inkább északi irányú korrekcióra adnám az esélyt, de majd meglátjuk). A korrekció után azonban újabb esés érkezhet, mely valószínűleg átmehet a célzónán így nagyobb idősíkok alapján néztem egy alternatív lehetőséget, ez látható a charton. Az az alternatív lehetőségnek a valószínűsége19000 törése után nő meg jelentősen, ami az árakat nézve talán már extrémnek is tekinthető a további 40% esésével, sajnos nem tudom kizárni.