Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 28 January 2020

EUR/USD

Nagyon nehéz megfelelő fogódzót találni az EUR/USD kapcsán. Alapvetően fordulatra számítok, számítottam méghozzá egy nagyobb ED elképzelése mellett (korábban kitettem a blogra). Tulajdonképpen a felfelé mozgást már fordulatnak véltem, mert a célzóna tetejéről indult el a mozgás északnak, még akkor is, ha az ideális szintet nem érte el. Ugyanakkor nem jött follow thought, nem jött meg a támogatás. Ezt  a verziót most sem zárnám ki, ugyanakkor napok óta nézegetem a chartot, mert a low-tól való mozgás már túl széles, túl sok 1-2-1-2-nek. A decemberi tető felett válna az elképzelés megerősítetté, de erre egyre kevesebb az esély, ráadásul az azóta bejárt út inkább elveti ezt, azonban még mindig nem zárta ki.


Long formáció alakul havi tf-n, de ehhez a decemberi tető kivétele szükséges, ha új low-ra fut előtte a piac, akkor az elképzelést elveszti jelentőségét.A setup kiöregedése nyár előtt nem várható, szóval ez kevés, nekem legalábbis.

Az ED akár még mindig tarthat, a felfelé kör pedig lehetett 4. hulláma, ez azért nem tetszik, mert az ék megrajzolása nem szűkülő egyenesek mentén valósul meg,  ez a formáció pedig annyira ritka, hogy jobban járok, ha nem támogatom a formációt, mert többször tévedek, mint ahányszor igazam lesz.

Van még egy tényező, ami valamennyire a long oldal ellen szól, ez pedig - tőlem szokatlanul - fundamentális okokra vezethető vissza. A magas swap költség, ami nem támogatja a long oldalt. Nem értékelném túl ezt a faktort, hiszen elég az EUR/NOK keresztre nézni, ahol jól láthatóan a kamatkülönbözet nem izgatja a kereszt mozgását, azonban egy méretes 3. hullám mozgásánál lehet zavaró tényező, márpedig ekkora tf-n egy 3. hullám esetében a funda oldal ritkán gondol mást a piacról, mint a technikai oldal. Egy dologra érdemes figyelni, ha változik a swap költség.

Hetesen is létrejöhet egy-két héten belül egy long setup, ehhez azonban az kell, hogy ne törje le az 1,098 szintet.

Jelenleg teljesen semleges vagyok a keresztet illetően, nincs elégséges adat, tény bármelyik oldal irányába, várni kell, hogy bizonyosságot adjon a piac.

KV mellől

EUR/HUF: A felfelé kör beilleszthető egy B hullám helyére, így most nem lepődnék meg egy C érkezésén 332,5-334 közötti szintekhez. Nem várakozás, csak a tegnapi ATH után, mely elérte az emelkedő csatorna tetőt és lefordulni látszik, reális lehetőség. (MNB-t tényleg zavarja az árfolyam? Nem hallottam semmiféle reakciót az ATH-ra...)

EUR/NOK: Határeset, hetesen még rá lehetne erőszakolni az esés verzióját, főleg, ha innen esésbe csap át a mozgás, de hitetlen vagyok, győzzön meg. A mai nap valamiféle lefelé mozgásra számítok inkább. A pozim még megvan, de egyfelől a belépési szintem alatt az árfolyam, másfelől a swap nekem dolgozik minden egyes nappal.

Bux: A téteket tegnap este megtettem, az esés verziója esetében a zöld zóna a nyítás helye (vagy a kék és onnan fel, de az sokkal lejjebb van, mint a zöld, szóval a kiegyensúlyozottabb verzió mellé állok).

YEN: Gyengülés jelei több keresztben, de csak korrekciós kisérletként tekintek rájuk.

USA: Oldalazás, esés a legjobb alternatívám, egy 4. hullámban gondolkozom SP és Dow tekintetében, NQ más, de ott is futhat egy korrekció.

KV: A feltételezett elképzelés megbukott, a KV déli iránya erősebb és momentumosabb, mint az általam támogatott bármelyik verzió szerint lennie kellene. Tegnap megjelent egy rés, szerintem kimerülési rés, újabb mélypont után (nem feltétel) talán megindul egy kis emelkedés.