Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 3 November 2013

OTP - nagy tf

Nagyobb tf-n két verzió fut, egy bull és egy bear.

Először mutatom a bull verziót, egyelőre semmi nem döntötte meg, áll még. Amennyiben az esés egy negyedik hullám volt, akkor egy 5 hullám még hiányzik a szerkezet teljes befejezéséhez. Nekem ez annyit jelent, hogy Elliott figyelmeztet,  létezik az esés ellen menő verzió. Azaz, ha a nagy ED nem állja meg a helyét, akkor akár új csúcsra is kimehet a papír. Ez leginkább a havi charton látszik.

OTP havi chart:


Ami a verzió mellett szól, hogy az RSI csak most törte, a nagy eséssel csak az emelkedő csatornát, illetve van egy bullish sling shot esély. A szentiment nagyjából 50-50 ezen a tf-n, azaz annyian várnak esést, mint amennyien emelkedést.

A bear verzió, az ED, a hetes ábrán látszik nagyon jól, ha ED verzió fut, akkor december-január vonatkozásában 2700 alá kellene esnie a papírnak, mint ahogy ezt április-május magasságában  már jeleztem. A csúcstól való lefordulás a legnagyobb kérdés, látható, hogy az exp LD verizónak ezzel a 15 hete tartó oldalazással az esélye egyre csökken, a magam részéről a korábban sokak által gondolt verzióban nem gondolkodom. Amit belelátok: 

- csonka 5. hullám volt (ezzel nem szoktam számolni, nem is érdemes vele, mert a valószínűsége alacsony)
- egy LD megy lefelé, de az oldalazás, csak a 3. hullám b hulláma (tapasztalataim alapján ED után a harmadik hullám éri el a kiindulási pontot)
- valamilyen kusza impulse megy délre, az oldalazás egy negyedik hullám (nincs meg a right look)

OTP heti chart:


Ami miatt sokan ismét utálni fognak, az az, hogy egy dolog egyértelműen lejön a chartról, a következő 2-3 hétben hatalmas elmozdulás következhet be. Ha 5. hullám megy felfelé, akkor elképzelhető, hogy 1-2-1-2-1-2 szerkezet készül felfelé, ami erőteljes északi kitöréssel fog járni.(havi Bullish SS ?) Amennyiben az oldalazás 3/b, akkor a "Csányi" féle eladáshoz hasonló elmozdulás lehetséges (ED is esélyes, ami lassabb, hezitálósabb utat mutat majd) Ez a bullish SS behalása lenne, havin MA9 alatt RSI, csinálhat egy horgot délnek.