Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 22 May 2012

OTP - várakozás

Bear verzió esetében a várakozás (rövid távon  nincs különbség):

Visszatérve a jelenlegi helyzethez. Naposon ha a teljes esésre vonatkoztatva nézem az emelkedést, akkor az tipikus ZZ A hullám retrace-re ment vissza, impulse mozgás, ami nehezen számozható, A-ra jellemző jegy. Ez alapján inkább a bear verziót erősíti. A fentiek alapján  most egy lassú B hulllámra lehet számítani, majd újabb emelkedésre, melynek célzónája akár 3.800-ig is elmehet, azonban inkább a 3.700 környékére fogadnék, mert az esés alsó csatornája, mely a januári emelkedést is fogta, valahol ott érkezik lefelé, ha bear verzióban gondolkodunk, akkor egy ilyen bullish jelet nem mutathat a piac.

OTP napos chart::


...és más aspektusból:



Holnap folytatódó korrekcióra számítok, egyenlőre nincs kész az esés, melynek talán a/a hullámában lehetünk, ebben az esetben a célár  zóna: 3490 környéke, ha a/1-2-ben, akkor első körben 3.460, de ebben az esetben korrekció után újabb aljra is mehet és fog is menni. Ezen a tf-n ez pár 10' jelenthet...

OTP 5' chart, kis tf, óvatosan!:



USD

Elindult az 5. hullám, az utolsó pillanatban. A korrekciós csak időben volt meg, térben nem, de ez vezérlőelv és most működni látszik. Esélyes a certi ütése reggelre...


A célár ezen adatok szerint 241 +- 1 Ft. Az adatszoltáltatások devizapiac esetében eltérhetnek egymástól, mert nincs egységes piac.


DAX - valóban nem korrekció?

Napos ábrát mutatok, egyenlőre nem frissítette a mai napi adatokkal a Markres, ami egy nagy zöld gyertya. Nos a piac a korrekciós trendcsatornában volt, ha az ábra számozását nézem, ami a trendfordulóra is vonatkoztatható, azt mutatja, hogy az A v. 1 hullám hossza egyenlő a C v. 3. hullám hosszával. A korrekciós trendcsatornát a piac átvitte, majd visszatért fölé, megjegyzem a görög és spanyol hírekre történt, amiről tudjuk, hogy nagyon rövid távon van hatása. Nem próbálom beszámozni a belső szerkezetet, van rá elképzelésem, de elsősorban korrekciós. A trendcsatornát momentummal kellene átvinnie a 3. hullámnak, főleg ha hír is támogatja. DAX esetében szerintem jelenleg több jel mutat a korrekcióra, mint a trendfordulóra. 

Dax napos ábra:



dZZ verzió:




CET:20:54


Kis tf-n figyeltem a dax lefelé jövetelét, én egy ED-nek tippel(t)em a záró szakaszt. Nem szedem szét, nem tudom honnan indul, esetleg módosítani kellene e a számozáson, de ott feltűnő 3-3-3-as szerkezetek voltak, nem tudom kész e a szerkezet, esetleg van e vissza belőle, annyi bizonyos, hogy a második ZZ nem ideális szinten fejeződött be, azaz a korrekció jellegét még a 6100-6200-as sávba érkezés sem írná felül.


Összefoglalva, amíg Károly szavaival élve "szőrözik"  a csatorna alján nem fogadom el trendként. Vigye át momentummal és ne térjen vissza fölé, max a csatorna alj vissza tesztjét tegye meg.