Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 25 July 2011

Bux

Tudom illő lenne már valamit mondani a piac napi alakulásáról, de higgyétek el sokat nézem a grafikont és rengeteg lehetőség van a fejembe, de nem érzem, hogy melyik lehet az igazi. A bux napi ábráját nézve, talán a legnagyobb eséllyel a lefelé tartó 5 hullám véget ért és most vagy korrekció jön, vagy trendfordulat. Mindkét esetben emelkedés jön. Egyenlőre feltételezés, hogy a következő napokban emelkedés jön, talán az ábrán jelzett zónába.

Bux napos ábra:


Próbálnám óráson is feltenni valamit, úgy tűnt, hogy egy LD-vel indulunk, szépen jött a kettes és hármas hullám, majd ma nyitásban valami olyat tett, amit nem tudok értékelni, záró és nyító ár között csinált egy 400 pontos különbséget, majd visszaemelkedett. Nem akarom ezt a likviditás hiányával indokolni, de más elképzelésem nincsen rá, az ábra így nem mutat sokat:


Bux1112 esetében egy kicsit bonyolultabb a kép. Óráson szinte hasonló ábrát lehet látni, mint a sima index esetében, ezért azt nem is rakom fel. Napos ábrán a piros körből való kitörés esetén gondolnám azt, hogy a láttuk az (5) hullám végét és az belső számozás nem jó.

Bux1112 napos chart:


Továbbra is  abban hinnék a leginkább, hogy valami korrekciós hullámban vagyunk a trend magasabb szintjén, sokkal inkább számoznám valami másnak, mint Elliott ciklusnak a lefelé tartó hullámokat. Egyre bonyolultabb szerkezetek vannak, amik előre jelezhetik, hogy hamarosan fordulat következik. Elméletben egy ekkora mértékű fordulat esetében a fő indexek összeállnak, ez jelenleg nincs meg, tehát a fordulat még várat magára. Két időpont van ami gyanúsnak tűnik, augusztus, illetve december- január. Nem szabad türelmetlennek lenni, a hatvan éves korrekcióból van vissza vagy 58 év :o)