Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 13 April 2021

KV mellől (OTP, Bux, Richter)

 OTP

Az OTP jó néhány hete mozog egy szélesebb sávban. A kérdőjel még mindig adott, hogy elkészült egy szerkezet, vagy annak utolsó 4-5 hullámát látjuk. Amennyiben elkészült és továbbra is bull a piac, akkor a korábbi mérések alapján a következő 1-6 hétben érheti el a korrekció a végpontját, a mozgás alapján jelenleg inkább a 2-3 időtávot becsülöm reálisnak (a fenti számolás hetekkel ezelőtt készült).

Jelenleg több indikátor-konfigurációs setup is fut. A long konfiguráció kritikus szinthez ért, az első célárat elérte, a másodikat, melyre igen nagy esélye volt az első elérését követően - bár még nem ment a kritikus szint alá - már nem számítok rá, hogy eléri, túlságosan nagy volt az időtáv, gyakorlatilag a második célár elérésének esélye meghalt, a setup kiöregedésével és a szembe érkező setupok tömeges megjelenésével.

Short konfiguráció - melyre menet közben a statisztikai számok alapján kisebb esélyt adtam (második célár), úgy tűnik működik, főleg az után, hogy újabb short konfiguráció jelent meg. A két setup első és második célár más színnel van jelölve.

A sávból való kitörés (bármely irányba) az OTP estében nem adott jelzést. A Three Black Crown pattern naposon bear folytatásra utal, így biasom változott, bearish vagyok az OTP-vel kapcsolatban.

A tavaly novemberben készült elképzelés, illetve a mozgás lehetőségeire mutató frissítés aktuális állapota. A függőleges vonalak időtényezőt ábrázolnak, azok környékén érdemes a mozgásra figyelni (bull verzió!).

 


BUX

Szintén bearish a kép, bár a mai nap látok arra esélyt, hogy talán egy oldalazós, szünetgyertyát hoz a kereskedés, a bear szempontból fontosnak tartott támasz letört, ha ma erre megerősítés érkezik, akkor pár száz (ezer) pontos esés érkezhet a közeljövőben a parkettre. Ideális az alsó zóna, lehetőség és kisebb esély a pirossal jelzett terület (árszint).


Richter

Esés, első lehetséges célszint a charton. Több szempontból is ideális célárig jött fel, ahogy korábbi elemzés mutatta,korrekció esetén is a minimálisan elvárható szint a jelzett zóna.