Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 19 January 2013

OTP - havi/heti chart - a lassabb verzió

A mozgásokat figyelve elkezdtem ebben a verzióban gondolkozni. Sokkal lassabb, mint amit felraktam korábban, ugyanakkor talán jobban illene a képbe, illetve a geometriai hsz annyira nyilvánvaló, hogy illene az "már nem jöhet össze", legalábbis a tapasztalat azt mondja.  De ja vu érzésem van a tavaly július 7-ei elemzés vonatkozásában, ott nagyon valami hasonlót láttam és azóta vissza is igazolta a piac. Ez akár ugyanolyan szituáció is lehet. Link

OTP havi chart:


Mutatom heti charton, hogy ez milyen alakzatot öltene. Először elmenne kb 4800 környékére, de 5000-ig valószínű nem (hisz ezt várja mindenki), majd erős esés jönne, ami a 4. hullámok sajátossága, talán a rajzolt ék alá is beeshet, hogy muníciót kapjon a végső emelkedéshez.

OTP heti chart:


Kisebb tf-n valószínűsítem  hogy egy harmadik hullám fejeződött be. Jön egy flat korrekció, vagy egy hsz nagy eséllyel negyedik hullámban, ahol nem számítok mély retrace szintre.

Érdekes, hogy ránéztem a napos chartra és az LD 5-3-5-3-5 szerkezetben be van számozva, elég régóta.

OTP napos chart:


A fenti megközelítést, mint egyik lehetőség kezelem, hangsúlyos, hogy egyik, a másik túlságosan is egyértelmű, ezért jobban kedvelem ezt, ugyanakkor időben nyilvánvalóan elhúzódna még egy ideig, amit már nagyon nem szeretnék. Korrekcióban az ED ekkora tf-n öli a kereskedőt és a kereskedést. Egy lehetséges időbeli véget jelöltem a havi charton (időfibo 161-nél)