Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 23 September 2019

OTT1

A kispapírra egy kérés irányította rá a figyelmemet. Bár hangsúlyozottan nehéz elemzeni a módszertanommal (likviditás problematika), ennek ellenére nagyobb vonalakban követhető a piac. 

A piac hullámokban mozog, sohasem csak és kizárólag felfelé, vagy lefelé. Távolról szemlélve a papírt bizony lefuthatott egy impulzus északnak (vagy az impulzus 5/5/4 hullámában, esetleg 4/b hullámban  van a piac). Nehéz eldönteni, mert a fent jelzett probléma sajnos jelentkezik az elemzésnél (likviditás, árfolyam egy személy általi befolyásolása).

A kritikus szint alá futott ma a papír, de nem zárt alatta. Ugyanakkor az MACD már divergált, jelezte, hogy korrekció következik. A korrekció ideális szintje, ahogy korábban jeleztem, a 255-256-os zóna magassága, de 270 alá érkezés a minimum elvárás. A jelenlegi pozícióban a korrekció lehet flat is, azaz adott esetben új csúcsra is futhat a korrekció közben az árfolyam (exp flat b hullám), az ideális zóna az korrekció végére vonatkozik.


A piac minden gyertyával új információt ad, érdemes követni, mert a korrekciók nagyon változatosak tudnak lenni, sokszor okoznak meglepetést. Itt  egy lapos korrekcióban gondolkodom, ami nem zárhat 246 alatt, amennyiben a piac más információt ad, újra kell kalkulálni a várakozásokat.