Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 30 January 2013

USD - magasabb szinten is impulse

A dollár magasabb szinten is impulse-zá kezd válni, forint erősödés jöhet tovább is.


OTP - órás

Óráson szépen látszik, amit az 5' charton már felraktam. A mai emelkedés egy tipikus exp. flat fibo szintet ért el. Éppen ezért kezdtem kisebb tf-n keresni a megoldást az emelkedésre, hogy 5. hullám vagy valami más. Az esés túl nagy volt ahhoz ma, hogy jelentősebb felfelé kört várjak egy korrekció előtt.
Lefelé két célzónát rajzoltam, egyenlőre az alsóra adok nagyobb esélyt. Holnap ennek ellenére egy kis megnyugvás és emelkedés lehet a kereskedés elején.

OTP órás chart:


A piacot egyenlőre bullnak értékelem magasabb tf-n, ami egyben azt is jelenti, hogy a lefelé kört korrekciónak tekintem.

OTP - napos chart

Új csúcsra ment a papír. A napos chartot szemlélve több olyan adat is van, ami a fordulatra utal. RSI divergál az új csúccsal, az emelkedést a bull ellenállás fogta és horog látszik kialakulni MA9 alatt. 

OTP napos chart:


Ha hozzávesszük, hogy a forgalom ma kirobbanó volt az elmúlt napokhoz képest, akkor a mai gyertyát fordulósként is lehet értékelni. Elsődleges célzóna a képen, ami nem változott az elmúlt napokban.

OTP napos chart:


OTP - 5' chart

Lementem, hogy 5' chartra, hogy az előző bejegyzés megjegyzés rovatában exp. flat hullám , b alhullámának számozását alátámasszam. Itt a megoldás, sajnos nagyobb tf-n ez nem látszik, dupla ZZ ment felfelé.

OTP 5' chart:


Bux - 30'

Kisebb tf-n itt is látszik az, ami az OTP esetében, egy exp. flat korrekció láthattunk, másik tipikus exp. flat szintről fordult. Itt is jelöltem a két lehetséges szintet, itt nagyobb a bizonytalanság, mint az OTP-nél, a mozgásból pontosítok majd. A nap elején itt is emelkedésre számítok, ami itt is és az OTP esetében is lehet magasabb korrekciós szint. (OTP 62-es fibo, hati, bux 78-as is simán belefér)

Bux '30 chart:


OTP - napos, órás

Napos alapon a kérdés továbbra is az, hogy mi megy felfelé, b hullám, vagy egy 5.  A b lehet negyedik b-je, illetve egy x b-je is egy dZZ-n belül. Egyenlőre 4/b vagy 5-ben gondolkozom elsősorban. Naposon ennél többet nem lehet megállapítani.

OTP napos chart:


30' alapon az látszik, hogy felfelé egy ZZ ment a mai nap a legnagyobb eséllyel. Exp. flat korrekciónál b hullám nagyon gyakran dZZ, nem tudom kizárni, hogy ebben az esetben is ezt látjuk. Egyenlőre a csatornában mozog. Belelátom, hogy ZZ/c/5 még nincs kész, ebben az esetben új csúcsra fog futni a piac. B hullámról beszélünk, ami rengeteg lehetőséget hordoz magában.
A másik verzió, mivel a 2. hullámmal összehasonlítható korrekciós szintet értünk el, hogy felfelé a hármas szerkezet, egy ED első hulláma, ezt sem tudom kizárni.
Egyenlőre azonban a leglassabb verzióban a 4/b verzióban gondolkodom.

OTP '30 chart:


Végezetül az OTP hetes és havi ábrája, hogy jelenleg hol tarthatunk:

OTP heti chart:

OTP havi chart:




USD

Ez egy impulse, negyedik hullámban egy hsz-nek kinéző alakzattal. Forint erősödés lehet ma, nem sok cca. 1-2 Ft, majd gyengülés.