Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 3 December 2011

MTelekom várakozás a 49. héttől

Kikapcsolódásként felteszem az Mtelekom grafikonját, érdemes szemlélődni, mert rámutat, hogy a retrace szintek nem mindig mélyek, a hullámok sokszor magasabb FIBO szintre mennek, mint az eddig vizsgált papírok esetén. Több termék esetén van egy olyan hullám felfelé, amit nem tudunk hová tenni, íme az ábra, mely segíti a gondolkozást, lehet nyugodtan mélyebben számozni, szép feladat:o)

Mtelekom órás chart:


Bux várakozás - 49. héttől - II. rész

Napos ábrát szemlélve továbbra is azt gondolom, hogy intermediate C 3. alhullámában vagyunk. Még nem eldöntött, hogy ez ED lesz, vagy sima 5-ös felfelé, de ezen a szinten jelenleg nem is tudunk véleményt mondani róla. El tudok képzelni egy csökkenést a hét első napjaiban, de hosszabb távon további emelkedésre számítok. Írtam, mondtam, hogy C hullámmal szemben nem kereskedünk, ezt továbbra is tartom, jelenleg inkább jó pozíciók nyitására használnék fel egy-egy csökkenést. (Figyelem MM és stop loss elengedhetetlen, mert a piac bear!).

Bux napos chart:

folyt. köv.


OTP várakozás a 49. héttől - II. rész

A napos ábra alapján a várakozások változatlanok, kisebb korrekcióval együtt, de felfelé várom a piacot. A célzónák közül nagyobb esélyt az alsó zónának adom, sőt szerintem a felső zónát le is kellene vennem az ábráról, mert nem számítok rá, hogy elmegy odáig, ehhez valami extra dolognak kellene történnie.

OTP napos ábra:


Amikor azt írtam, hogy intermediate A hullám nagyon bonyolult volt ezért egyszerű, gyors hullámra számítok C esetében, nem gondoltam volna, hogy egy egyenes vonal fog felfelé menni, amit nem nagyon lehet elemezni. Felteszem az órás ábrát, de nem bontom alá, nem látom sok értelmét. Alátámasztani nem tudom, csak érzés, hogy a harmadik 4. alhullámában vagyunk. Egy csökkenésre számítok, a csökkenés mértéke talán sokat elárul a jövőről. Arra számítok- ez tényleg csak egy érzés - hogy 3.130 körüli támaszt teszteli vissza, majd éles emelkedéssel elmegy az óráson jelzett célzónáig. OTP esetében egyenlőre az ED verziót második lehetőségként veszem számba. Figyelem a dupla ZZ lehetőségét is, de most szvsz az is délre mutat. Talán a jövő héten több információt kapunk az órás charton is..

OTP órás ábra:

OTP várakozás a 49. héttől - I. rész

Régen tettem fel az OTP-ről hetes ábrát, most megteszem. A számozások csak a nyári esés óta mutatnak szinteket. 
A hetes ábra alapján további növekedésre látok esélyt, mely ideálisan az ábrán jelzett zónában érhet véget. Az emelkedésből hátralévő időt 3-4 hétre teszem (ez csak hozzávetőleges, ha 2 hét lesz nem fogok meglepődni, ha 5, akkor sem). Célár 4.000 környéke, de mivel hetes ábráról beszélünk a zóna 1-200 pontot a jelzett szinttől eltérhet mindkét irányba.

OTP hetes chart:



A héten jelentős emelkedést produkáltak a piacok, mely a jegybankok összehangolt intézkedéscsomagjának bejelentése okozhatott, igen hírre utalok. Érdemes Cimballi legutolsó bejegyzéséből egy gondolatot még egyszer átolvasni, idézek:

"Bear piaci korrekciók végén gyakoriak a pozitív hírre hirtelen bekövetkező megugrások, majd gyors kifulladások - c, illetve e hullámokra tessék gondolni."  - Cimballi (teljes cikk: Link)

Közeleg a vég, az ábra alapján intermediate C hullámban vagyunk, további emelkedésre számítok hetes szinten, majd fordulat és irány dél.

Bux várakozás - 49. héttől - I. rész

Eltelt egy újabb hónap, nézzünk rá a havi chartra:


Az emelkedés hatására eltávolodott a szignálvonalaktól, ahonnan a felpattanást vártuk. Az ábrán új jelölésként, egy erős ellenállást rajzoltam be kék szinnel. Szinte nem látok esély arra, hogy átvigye. A havi ábra alapján 20.000 környékén, pontosabban egy kicsivel alatta van egy nagyon erős ellenállási zóna. Az emelkedésnek ez akadálya lesz, már ha eljut odáig. Most nézzük a hetes ábrát.

Az október elsején feltett elemzésből idéznék:

"A következő ábrába berajzoltam két lehetőséget. Korai még róla nyilatkozni, csak érdekességként teszem fel. Tudom, ezt most nehéz elhinni, de ha most lesz a fordulat, potenciális lehetőség.

Bux hetes chart: 
"

Eltelt néhány hét, azóta beigazolódott, amire akkor számítottam, azaz a fordulat. A piac mozgásából, arra következtetek, hogy a felső zóna reménytelenül magasan van (+ havi ábrán az ellenállás), a célzóna a hetes charton az alsó téglalap lesz.

Bux hetes grafikon:


Összefoglalva: Havi szinten a kép negatív, kicsi tér van felfelé, annál nagyobb lefelé. Hetes ábrán a grafikonok még egy kis emelkedésre utalnak, de a korábbi két zóna közül nagyobb eséllyel a felsőt kizárhatjuk, nem ér el oda az árfolyam. Az alsó zóna alját megközelítette, sőt ha egy kicsit tágabban rajzolom el is érte volna. Az ábra alapján 2-3 hétre teszem annak a csúcsnak az elérését, melyet jövőre nagyon messziről, alulról fogunk minden jel szerint figyelni.

folyt. köv.

MOL várakozás a 49. héttől

Egy nagy kérdés van a MOL esetében, nevezetesen, hogy az intermediate c első hullámának korrekciójában van még a papír vagy már a 3. hullámban. A magam részéről kicsivel nagyobb eséllyel arra fogadnék, hogy a korrekcióban van és még mindig c második hullámát csináljuk, miközben egy flat korrekciót láthattunk, ezért a korábban jelzett célzónához várom vissza a papírt, 5 hullámban. Kisebb eséllyel már a harmadik hullámot formázza, de addig amíg az előző verziót nem veti el a papír nem foglalkozom vele.

MOL órás grafikon: