Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 12 January 2012

Bux - a jelenleg legnagyobb eséllyel futó alternatíva

Gondolkoztam a héten, de nem voltam egyedül, Cimballi is segített. Az egyik verziót szeretném bemutatni. Rajzoltam egy ábrát a buxra, mely akár az OTP-re is igaz lehet. A belső arányok stimmelnek, talán a számozás is. Ez a verzió a legrövidebb és a legkisebb célárral futó verzió, egy lehetőség a viszonylag gyors medvéhez. 

Bux órás chart:

Ha elsőre nem érted az ábrát semmi probléma, ennek a megértése már komoly szakmai hátteret igényel. Ez már a tréningen sem az alapprogram része, hanem a haladó rész foglalja magába. Ugyanakkor kis kitartással az ábrában látható jelölések megérthetőek és megtanulhatóak, de biztosan igaz, hogy Elliott rendszerének ez a legbonyolultabb része. 

OTP - péntektől

Nagy ábrát egyenlőre nem teszek fel, a lényeg nagyon nagy sansza van annak, hogy még a korrekcióban vagyunk. Formációtól függően, akár pár hétig eltarthat, de akár hamarosan vége is lehet. Egyenlőre órás timeframen az látszik, hogy felfelé ment 5 hullám. Szépen látszik a bearish trendfordulós divergenica, RSI-ben egy 5-ös szerkezet lefutása.

OTP órás chart:


A nagy kérdés, hogy mi következik. A korrekciót egy C hullám zárja, ami impulse, vagy diagonal. A felfelé menő 5 hullám, egyértelműen impulse, de a célárat tekintve egyenlőre alacsonynak tekinthető, nagy eséllyel a korrekció után újra felfelé indul. 
Milyen mély lesz a korrekció? Ezt a legnehezebb jelenleg megmondani, három variációnak van nagy esélye. Ezek a 38-50-62-es retrace szintek. A képek tanulsága szerint az utolsó hullám 5. alhulláma még nem fejeződhetett be, lehet reggel egy kis emelkedés, majd indulhat a korrekció.

CET:20:46

Távolabbi képet vizsgálva egy erőteljes 5/5 megnyúlt hullám sokat segíthetne a gyors medve bekövetkeztében. (lehet egy éjszakai hír megteszi a felrántás hatását :o)?), van egy szerkezet, ami készen állhat és amire rá lehet fogni, hogy azért ugrik meg a piac, majd hétfőn elkezdik a földbe döngölni... ez is egy lehetőség...