Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 30 March 2020

Hétindító

Olaj: Ez még ennyi év után is hihetetlen, egy olajra másfél éve a nyilvánosság előtt is leírt,  20 dollár alatti célár és teljesült! Link

USD/HUF: Van egy bull flag a charton, egy lehetőség, ami számomra sokat jelent. 2014-ben írtam egy elemzést, Elliott és technikai alakzatok segítségével, szerepelt ott egy hihetetlen célár: 350. 6 év távlatában 15 forint tévedés kerekítési különbözet, de mégis sokat jelentene, ha elérné a célárat, visszaigazolást jelentene, hogy az eddig befektetett energia megtérül. Link

EUR/HUF:Könnyű a helyzet, nagy mozgás érkezik. Legalább 10 forint elmozdulás! A nehézség az irányban van. Alakul egy ékszerű alakzat, azonban a pozícióját nehéz megmondani, egy esetleges északi kitörés esetén egy  leading diagonal lehet, egy délre történő lefordulásnál pedig akár egy endig.

Indexek: Bizonytalanság van bennem, ami lehet a tőkeáttételnek és a pozicionáltságnak köszönhető. Arra adom a nagyobb esélyt, hogy új low-t ütnek a piacok, az összes. NQ, Dow, S&P, Bux, Dax stb. A mozgás ugyanakkor elbizonytalanít. Réssel nyitott, várakozás szerint, de a follow through nem úgy érkezett, ahogy azt vártam, ilyenkor a kérdés mindig felmerül bennem, elnézek valamit? Sok találat után már csak matematikailag is nő a tévedés esélye, ezzel is kalkulálok most.

OTP: Új low a gondolatom, egy utolsó menekülés a longból még ebben a hullámfázisban. Célár 8K alatt. Rengeteg számlanyitás történt az elmúlt időszakban. Olcsók a részvények és a pánik nem tart örökké, V alakú válság lesz, gyors visszapattanás. Mondják.... előkerültek a konyhapénzek és egyenesen mennek a piacra, vesznek a háziasszonyok. A felfelé kör majd segít 9780, vagy 9500 lesz a tető? Csak a felső felett törik a bear elképzelés, ami 9000 alá mutat minimum, de az ideális 7700 környéke.

OTT1: Nem tudom eldönteni, hogy valóban bent van-e a low, vagy sem. Ugyanakkor a múlt heti mozgás folytatása esetén nem tudom kizárni. Lehet a magyar piac nyertese ebben a pánikhangulatban ez a kis cég lesz?