Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2017. szeptember 5., kedd

Célárazás

Bár az utolsó rész zárása nem sikerült a legtökéletesebbre (hezitáltam azon, hogy egy nagyobb felszúrás is lehet a nagyobb tf alapján), azt gondolom, hogy a másik két tétel zárásával egész jól el lehetett kapni a lokális tetőt, mindezt Elliott alapján. Nem kereskedési rendszer, de nélküle nehéz kereskedni, szvsz.

EUR/USD m1 chart:


(Srácok! Dobozolás power!:D) 

EUR/USD

A reggel feltett elképzelés jó lehet, nagy az esélye, hogy egy C/ED megy felfelé, ami a várható hírek előtt ideális alakzat.

EUR/USD H1 chart:

Bitcoin - az emelkedés vége, pukkan a lufi?

Már egy ideje tervezem, hogy egy rövid bejegyzést írják a Bitcoin és/vagy a kriptonpénzek vonatkozásában a hozzám a tárgykörben érkezett kérdések miatt, azt hiszem a mostani helyzetnél jobbat nem is találhattam volna.

Véleményem szerint a kriptonvaluták nem tekinthetőek pénznek, csupán virtuális árucikknek, mellyel természetesen lehet vitatkozni, de számomra a fizetőeszközzel (pénzzel) szemben támasztott alapvető követelményeknek nem felelnek meg (még?), így kereskedése (nem teszem) és elemzése kapcsán is elsősorban árupiaci termékként tekintek rá. 

A kriptonvaluták jellemzője, hogy korlátozottan elérhetőek, (felső korlátja van a bányászatuknak, kivéve OneCoin, de az csak egy piramisjátékszerű csalás volt), nem szabályozottak, nem nyomonkövethetőek. Ez utóbbi miatt vált a bűnözők és a terroristák kedvencévé és ez lehet majd a vesztük is, ha elérnek egy kritikus tömeget, mert a hatóságok, a pénzügyi felügyeleti szervek lépéskényszerbe kerülnek (szvsz). A pénzmosás és terrorizmus megakadályozásának érdekében rengeteg nemzetközi egyezmény van, melyek természetüknél fogva a kriptonpénzeket nem érinti, de előbb vagy utóbb valamilyen szabályozó bevezetésre kerül. Ebben az esetben pedig nagy az esély arra, hogy a lufi kipukkanjon.

Az árupiaci termékek jellemzője (Elliott-i szemszögből), hogy az utolsó, azaz az 5. hullámuk megnyúlik, sok esetben egy exponenciális, parabolikus szerkezet alakul ki, majd éles zuhanásba kezd a termék ára. A parabola végét, az 5. hullámot nem a charton lehet legelőször észrevenni, hanem akkor, amikor az ezzel kapcsolatos (kimagasló hozam, kimerülés, a hozzájutás nehézségeinek növekedése miatti félelem) újságcikkek tömegesen jelenek meg, amikor a kezdő brókerek megvételre ajánlják, a szakmában úgy szokták mondani, hogy amikor a háziasszonyok, vagy a postások is elkezdik venni, akkor ott van a vége az emelkedésnek, jobb eladni. Nem akarok csoportokat ledegradálni, nyilván arról van szó, hogy a pénzügyi ismeretekkel vélhetően nem rendelkező társadalmi csoportra akarnak utalni, akik jellemzően az utolsó szakaszban kezdenek beszállni a sztoriba.

A Bitcoin chartja már egy ideje parabolikus emelkedésben van (havi chart), így hamarosan elképzelhető egy nagyobb zuhanás (ha törik a parabola, ha pukkan a lufi).

Bitcoin havi chart:


A heti charton kirajzolódik a tapasztalt szem számára  egy 5 hullámból álló impulzus.

Bitcoin heti chart:


Ezek után a napi charton sem okoz nagy fejtörést felismerni egy impulzust, melyből lefordult a piac (a tapasztalt szem, azért az utolsó hullámot B hullámnak, az egész szerkezetet pedig exp. flatként is azonosíthatja, kisebb tf nem ad egyértelmű választ ennek eldöntésére). 

Bitcoin napi chart:


A kérdésre, hogy valóban itt van-e az emelkedés vége nem lehet még egyértelmű választ adni, ugyanakkor az RSI már divergál, így ha napos tf-n kialakul egy alacsonyabb high, akkor jó eséllyel egy komoly esés követi a piacon. Nem árt óvatosnak lenni, stopot feszíteni, felvázolni a B tervet!