Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 4 March 2012

Bux várakozás a 11. héttől

A héten írtam, hogy több verzió van a fejemben a bux vonatkozásában. A legnagyobb nehézséget számomra most az okozza, hogy felvázolni a forgatókönyveket, azok törését, illetve megerősítését az átlag olvasó számára is érhető formába önteni, időigényes folyamat, sajnos a hétvégét más elfoglaltságokkal töltöttem. A legjobb megoldás egy videós bejelentkezés lett volna, de arra végképp nem maradt időm.
Teszek egy kísérletet a verziók valamiféle rövidített bemutatására, de részletes indoklást most nem írok. A verziók sokszínűségében szerepet játszik, hogy még mindig nem egyértelmű, hogy hol volt a csúcs, csonka volt-e, ahogy a kék verzió szól, vagy nem és a csúcs a korábbi tetőn volt. Ennek függvényében mindjárt két változat is van, ráadásul az egyiket tovább lehet bontani, így tovább nő legalább eggyel a lehetőségek tárháza. Felvázolom akkor ezt a három verziót, rövid magyarázattal.

Piros számozás azt a verziót mutatja, amikor a piac egy A-B-C korrekciót hajt végre (azaz a teljes Primary szintű esés tavaly, majd az esés végén szeptemberben indult korrekció még nem ért véget, a januári emelkedés után a fordulat nem történt meg, rövid esés oldalazás után további emelkedés jöhet Primary szinten!). 
Mit jelent ez alacsonyabb trendszinten? Egy esetleges emelkedés után (nem túl nagy, hsz befejezése, Minute szint), majd további esés jön (Minor szinten), melynek mértéke 1.200-2.000 pont  (C=A*100 v. 161,8%; A ~1.200 pont), az esés befejeztével ismét északra indul a piac és új csúcsra megy. A következő időszak mozgását nehéz megmondani, mert a háromszög végét, [e] csúcsot nehéz előrejelezni, egy általában biztos tényt tudunk, legnagyobb eséllyel nem a felső szárnál van a vége hanem alatta vagy felette. Ha hsz, akkor az [e] pont egy B végét is jelenti, egy erős C hullám következik lefelé, mely a váltakozás elve szerint (A esetleg LD is lehetett) egy erős, energikus és gyors esést jelenthet.

Bux órás chart:



A kék számozás szerint a csúcs később volt és csonka maradt. Korábban feltettem a kombináció lehetőségét, alt kék verzióval jelöltem az ábrán, azért altként, mert a másik kék verziót - most nem kifejtendő okok miatt - előrébb tettem, ebben a verzióban A-B-C korrekció zajlik, melynek C hulláma egy ED. Mi történik az ED esetében? 
Bezárul a felfelé kör, majd éles energikus esés következik be, melynek mértéke 6-700 pont. 

Mi a helyzet az alt kék esetében? 
Valószínűleg ebben a verzióban a legnagyobb a felfelé utazás lehetősége, hisz [d] pontból 500 (esetleg 800 pont; [y] = [a]*100% v. 162%) emelkedés következhet be.

Bux órás chart:


A jó hír, hogy bármelyik verzió mellett is dönt a piac, az elmúlt napokban tapasztalt tétova mozgás hamarosan eltűnik, határozott irányba történő elmozdulás jön, esetleg verziótól függően gyors irányváltással. Ha valami nem érhető szóljatok, kérdezzetek!