Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 January 2012

Rövidítések

Valaki már javasolta emailban, hogy a gyakran használt kifejezéseket, rövidítéseket magyarázzam meg, foglaljam össze, nem felejtettem el,  jó lenne a blogot átalakítani, de szerintem nyárig nem lesz elég időm hozzá. Mivel ma is felmerült gyorsan összedobtam a legfontosabb rövidítéseket. Ha kimaradt valami szóljatok! A tréningen majd végigmegyünk rajta, sőt ott majd a jelentésüket, mélyebb tartalmukat is mellé tesszük.

hsz- háromszög
ED- ending diagonal
LD- leading diagonal
tf- timeframe
ZZ - zigzag
dZZ - dupla zigzag
tZZ - tripla zigzag
exp. - expanded vagy expanding

OTP - csütörtöktől

Tegnap naposon összefoglaltam, hogy miért várható hamarosan a fordulat, napos ábra előnye, hogy nem kell olyan sűrűn frissíteni, ezért nem megyek most bele ismét.

Korrekció, tovább folytatódott,  ami vagy kombináció, vagy hsz. A mozgás alapján reális egy hsz, azonban az indikátorok nem győztek meg egyértelműen róla, annak ellenére, hogy egyéb módon sok jelét adta. Amennyiben hsz, akkor lehetséges verzió, hogy e hullám c alhulláma egy ED, ami vagy befejeződött vagy közel van hozzá. Nem akarok még lemenni olyan kis tf-re, maradjunk annyiban, hogy bár belelátom, hogy a korrekció befejezése egy mélyebb ponton történhet (mondjuk 3760 környéke), ennél a verziónál azonban egy kicsivel nagyobb esélyt adnék annak, hogy lassan kész a korrekció, a megrajzolt hsz-ből fölfelé fog nagy erővel kitörni. (lefelé max álkitörés lehet). A hsz-ből számolt célár 4.100 környéke, ami egyezést mutat a korábbi célzónával.
A tegnap jelzett csúzli ma működött, nyitásban réssel felment a piac 3.955-re, majd esés következett. A divergencia azonban megmaradt (vagy ismét jelentkezett), így hamarosan újabb száguldás következhet felfelé. Piros vonal jelzi a meglévő divergenciát és a szaggatott/pontozott, azt amelyikre nagyon nagy eséllyel számítok.
A hsz verzió kis tf-s elemzésénél érdemes Charlie, a hsz céláránál Twer megjegyzéseit figyelmesen követni.

OTP órás chart:


OTP - gyors

Reális a hsz 4-ben. Korrekció arány 1:1,62-t mutatja az ábra. Az indikátorok nem erősítik meg a hsz verziót, de ez ilyen kis tf-nél akár bele is férhet, alt verzióként fut a piros számozás. Érdekes, hogy a két célzóna akár egybe is eshet, feltéve, hogy az utolsó lefelé kör c hulláma nem ED lesz.

OTP 10' chart:






OTP napos chart:




Talán ez a verzió a tegnapi deviza összhang problémát is segít megoldani.