Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. február 10., péntek

Bux távoli kép

Régen tettem fel a frissítését a távoli képnek. Havi ábra, így érdemben lehet nem is havonta, hanem negyedévente kellene ránézni. Nagyon érdekes, hogy a vízszintes kék vonalat nem most húztam oda, ellenállásként rajzoltam be jó néhány héttel ezelőtt. Ezek szerint nekem sűrűbben kellene ránézni, majd jött a döbbenet, a tréning miatt lekerült a távoli kép aloldal, most megnéztem és visszaraktam... :o(  Hetes célzónát nézzétek... Igen, ez egy tapasztalat most, hogy néha a kis timeframe félrevisz, félrevihet, hinni kell a hihetetlenben és folyamatosan újraértékelni, ezért szükséges a nagy kép lehetőségeit megvizsgálni és evidenciában tartani!

Havi chart alapján nem mondanék semmi újat, valamikor a jövőben az ábrán jelzett zóna elérését prognosztizálom. Ezidáig nem vetette el semmi. Érdekes lehet, mint tegnap írtam, ha a zónába egy ED vinne le minket a váltakozása elve alapján.

Bux havi chart:


Figyelem, ez olyan időtáv, amin szerintem nem tud senki sem közülünk kereskedni, egyszerűen nincs hozzá elég tőkéje!

Bux1112- gyors2


Nem akarok eltávolodni Elliottól és a hagyományos TA irányába jobban elmozdulni, de jelenleg ráerősíthet az elgondolásomra, hogy a felfelé menő 2. hullámtól mit várják. A flat verziót egyenlőre dobja a piac, valami alhullám lehetett.

bux1212 - gyors

Megnyúlt az 5. hullám, ami számomra a következő jelentéstartalommal bír. RSI alapján levont következtetésekre vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a 3. hullám megy a legmélyebbre. Csonka nagy 5. után megnyúlt 3. és 5. alhullám 1-en belül erős trend, a korrekcióban nagy eséllyel kicsi retracre megy vissza a piac, illetve inkább flat korrekcióra számítok. Lehet ott marad a rés? (extra erős bear jövő lenne)

Bux1212 15' chart:Péntek

Kis tf-es képet nem rakok most fel, nézzük meg, hogy a tegnap délután felrakott 15' chart alapján megy e a piac? Az 5. hullám lehet csonka, de lehet megnyúlt is...