Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday, 17 December 2014

USD/HUF - a baljós jelek

Nem tartom késznek a gyertyákat, ráadásul hír volt a piacon. Ennek ellenére két baljós jel is van a forint dollár kereszt grafikonján. Egyfelől törni látszik a hetes ellenállás (a hét még nem zárt!!!), ami egyben egy fibo 161,8-as szint is, számozás szerint akár egy 3. vége is lehetne. Másfelől a lassulás csatornájából is kitörni látszik, ami 268-280-as célárat jelezne előre (feltéve, ha markánsan kitör). Szóval ha a jelenlegi képet nem töri le a piac nagyon hamar, nagy bajban lehet a magyar gazdaság az orosz után.....


A szokásos ábra jelenlegi helyzete (mennyire jó meglátás volt, hogy jel nélkül célzóna ide vagy oda nem lehet belépni, szép tanulság, aki elliotti célzónák alapján kereskedik!):


Jelenleg arra figyelek, hogy a fenti baljós jelek törnek-e, hedge gondolat (cash long pozik védelme: 198 (min. pakk)-227-229) napolva. Amikor nem jönnek a short szignálok, akkor ahogy Cimballi mondja: long a piac. Kíváncsi vagyok reggelre sikerül-e fordítani, hír max. 24 óráig van hatással egy ilyen chartra! Reggel jön majd más hír "kusza szem" borzolja a kedélyeket :(

A körülmények miatt a kitörést óvatosan kezelem, még nem hiszem el, figyelek. Szemfülesek láthatnak egy fülescsészét :), szerintetek valid? (célára 258-260 lenne).

USD/HUF - napos célzóna

Elérte a korábban feltett első lehetséges short zóna szintjét a piac, de a jelenlegi kép alapján óva intek mindenkit, hogy poziba lépjen, nincs short jelzés jelenleg!!!! Sőt bullish képet mutat a piac. Lehet ED helyett egy running flat kombinációból eldurran északnak, ez extrém bull verzió. Ma este FOMC, amit nagyon vár a piac, erős hír, rossz poziban várja a forint. Hetesen 250 erős ellenállás, ha átviszi és nemcsak fölé szúr (hetesn még lefordulhat spike-kal), akkor hamar 260 alá érhetünk.


A korábbi chart (dec.3.):

USD/HUF - reggeli gyors

Reggeli állapot: