Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 9 August 2012

OTP - várakozás

Többetekben felmerült, hogy túl sok a bika váró már ezen a blogon is, ezért elképzelhető, hogy visszatér a medve. Ez ellen egyik verzióban sincs kifogásom, sőt ez a várakozásom is, igaz annyival kiegészítve, hogy várok egy 5. hullámot felfelé. Két hete feltettem egy napos ábrát, íme:

OTP napos chart:


A fenti ábrán látható mozgás mellé kékkel betettem egy másik lehetőséget, azt amire most nagyobb eséllyel számítok. Az új csúcs után, akár egy komolyabb esést is el tudok képzelni, mely a 3.300-ről történő emelkedés 76%-át is visszaveheti. Az esés mértékét nem tudom előre megmondani, itt most sok változat lehet. Kialakulhat egy hsz, alacsony retrace szinttel, de lehet ZZ magassal, minden benne van a pakliban.

OTP napos chart:


RSI MA9 felett. A bull ellenállás előtt a papír, nekem ez inkább bullnak tűnik ezen a tf-n. Ráadásul a többször visszaidézett július 7-ei várakozás szerint, amennyiben holnap lényeges esés nem következik be, el lehet dobni a zöld oldalazó verziót és marad a legnagyobb eséllyel említett kék, mely az emelkedés irányába mutat.

OTP hetes chart:


Kicsit visszatérve a tegnap előtt felrakott napos ábrához, frissítem azt is:

OTP napos chart:


Kérdésként fogalmazódott ma meg, hogy lehet-e, hogy egy éles ZZ-vel végett ért a korrekció. A válasz, természetesen lehet, de kevés esélyt adok neki. Jeffrey nyomdokain azt mondom számoljunk egy lassabb verzióval. Egyenlőre korrekcióban gondolkodom. Az órás ábrán nem kivehető, de 30 percesen már igen, hogy egy erős a hullám után egy hosszú b jöhetett, ezért egy c-t várok délre. A korábbi Cimballi féle téglalapot kicsit módosítottam, a spike-kal nem számoltam, illetve a sokszor igaz időbeli összefüggést vetítettem ki, azaz az 1:1,618, 2. : 4. hullám aránnyal számolva a csatorna közepére mutat a negyedik hullám célzónája.

OTP órás chart:


OTP 30 min. chart:


Elgondolkoztam azon, hogy hogy lehetséges, hogy mindig van egy olyan ábrám, ami szerint a piac mozog. Ez nem voodoo, Elliott elméletét használva jól ismerhetőek a lehetséges kimenetek, igaz sokszor ezek ellentétes irányba mutatnak. A cél, hogy a kereskedéssel pénzt csináljunk - vegyünk el másoktól - ezért a módszert használva tudnunk kell, hogy hol törik a verzió, hol kap megerősítést és mikor kell a piacra belépni, mikor kell távol maradni tőle. 

A korrekció megindulásakor, sőt még most is benne van a hsz, mint lehetséges 4. hullám verzió, de a mozgás alapján egyre hátrább sorolom. A felrakott verzió ZZ-vel számol, mutatom az órás ábrát még egyszer, ahol a ZZ csatornát is berajzoltam, zavaró, hogy ez is a már berajzolt helyre mutat. (megj.: csatornát spike nélkül számoltam)

OTP órás chart:



USD - reggel

Ábra frissítés.