Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 22 February 2012

Bux és Bux1212 várakozás - csütörtöktől

Charlie ma nagyon jó dolgot írt be a megjegyzésekbe, ezért egy gondolat erejéig visszatekintek rá, mert fontos, és tanulságos. Sokszor hasznos a különböző tf-k váltogatása, mert ez segíthet egy-egy komplikált szerkezet felismerésében, a számozásban. Sokszor előfordul, hogy egy timeframen túlságosan bonyolult szerkezet egy másikon egyszerűen számozható és világos képet ad, ezért az elemzések közben érdemes a tf-eket váltogatni.

A korábbi piros számozásról vonatkozásában Charlie viszi a vonalat, ezért csak bemutatom azt a számozást, amit ő preferál. A vonalas megjelenítésben szerintem látványra is ez a legjobb számozás.

Bux napos chart:


A fenti verziót azonban én csak alternatívaként kezelem. Elsődlegesen azért, mert a kék alternatíva vonalán mozgott eddig a piac. Ma a várt 20.000 alá ért majd délre vette az irányt. Másodlagosan, azért, mert kisebb tf-n a negyedik hullámnak számozott rész, más megvilágításban már túlságosan is széles, nekem egy szinttel magasabb korrekciónak tűnik. Nem zárom ki a fenti verziót, de nálam továbbra sem az elsődleges.

Bux napos chart:


Ezen az ábrán nem olyan szép a számozás,  azonban kisebb tf-n nekem több dolog miatt is jobbnak tűnik.

1) A zöld területek lennének az egy ciklushoz tartozó korrekciók, számomra mind térben, mind időben túlságosan is eltérőek egymáshoz viszonyítva. Ráadásul az 5. hullám nagyon csonka, jogos ha ebben az esetben fenntartásaim vannak
2) A megnyúlt 5. hullám esetében a korrekció az 5/2 hullám zónájában ér véget, megnyúlt 3. hullám esetében nem találkoztam még ilyen mély korrekcióval (84% felett), a megnyúlás 3. hullámban a trend erősségét jelzi, nehezen tudom elképzelni, hogy utána ennyire szembe menjen vele egy 4. hullám. Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy a forgalom nem az általam jelölt harmadik, hanem ötödik hullámban volt a legnagyobb, ami a nagy megnyúlás miatt nem zavar.

Bux órás chart:


Ha megnézzük a határidő vonatkozásában a napos ábrát, én a fenti számozás mellett döntenék.

Bux1212 napos chart:


Összefoglalva nem zárom ki a számozást, de én másikat kezelek elsődlegesnek.

A két alternatíva között a választást a következő szintek elérése, vagy el nem érése fogja eldönteni. A kék számozás esetében most a piac nem mehet 19.460 fölé, a piros számozás vonatkozásában 18.800 alá.

Mi a várakozásom holnapra? A kék számozás szerint korrekció jöhet, melynek mértékét nem tudom megmondani, esélyesebbnek érzek egy alacsony retrace-t, a bux esetében 19.250-es zóna maximummal, de pontosabb zónát az a hullám megjelenése után lehet majd mondani. A tegnapi számozáshoz képest az első hullám végét a mai low-hoz tettem. 

Bux órás chart:


Bux1212 órás chart:

Amerika sokszor  irányt szokott mutatni, az SP esetében szerintem 5 hullám jött le a csúcstól és ma csinált egy a és egy fél b hullámot, holnap befejezheti b-t, majd erős c-vel ismét északnak mehet. Ez az az erő, ami feljebb viheti majd a korrekciónk szintjét, akár a nehezen elképzelhető ideális 78,6%-os retrace szintig is.

Ingyenes forex hét az EWI-től

Mától az Elliott Wave International ingyenes hetet tart 12 fő devizapárra vonatkozóan. Érdemes megnézni! A blog tetején elérhető a link. 

Bux - szerdától

Nem akarok sokat írni. A mai nap induláskor várok egy felfelé menő hullámot, egy korrekciós [2]-at. Majd a [3]. hullám megindulását délnek. Felfelé kört valamely fibo szint fogja megállítani. Tegnap erős volt a papír záráskor, pár forint hiányzott az első szint eléréséhez. Lefelé egy lökéshullámnak kell mennie, ami felismerhető lesz, a felfelé kör extrém esetben a tegnapi záróval befejeződhetett, ezért ha élesen esni kezd, nem fogom várni az északnak menő hullámot.

Bux órás chart: