Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 24 September 2011

OTP pénteki napi összefoglaló

Ígértem, hogy írok néhány gondolatot a pénteki napról. Az ábrák alapján az előrejelzés szerint alakult piac, azzal a kivétellel, hogy a felfelé kör időben kicsit hosszabb volt, mint amire számítottam, ennek oka, hogy egy háromszög korrekció volt 4. hullámban (perces grafikon), majd onnan esés. 2.840 környékén fordulat, amit úgy értelmeztem, hogy megvan az 5. vége, indulhatunk felfelé. Gyors emelkedés után azonban újabb esés kezdődött 3 hullámban, majd emelkedés szintén 3 hullámban. Ez egy ED, amire számítani is lehetett, miért mondom ezt, mert nagy fordulat előtt sokszor jelenik meg. Gyakorlatilag a 2.800 +- 50 pontos célárat tökéletesen teljesítette. Elégedett is lehetnék, de van egy kis félelmem!  Meg tudom úgy is rajzolni az ED-t, hogy vége, de úgy is, hogy még egy esés belefér! Kicsit a tf, az indikátorok sem adnak egyértelmű jelzést. 
Napos tf-en egy pár száz pontos leszúrás nem zavarna, de kis tf-n a következő támasz 200 ponttal lejjebb van, azaz, ha nincs kész a hsz, akkor bizony 2500+ foghatja meg az esést. Ami még zavar, hogy SP-ben is ED lesz a befejező alakzat, de ott még a közepénél tart, a kérdés tudunk e ellenszélben hajózni egy két napot vagy sem.

OTP 1 perces chart:


OTP órás chart:



OTP napos chart:


Óráson a lefelé jövő hullám 3. v. 5. verzióját még mindig figyelem, a forgalom nőtt, de nem volt még olyan magas, mint az eddig feltételezett 3. hullámban, azaz az elképzelésen nem módosítok.