Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 23 April 2019

Olaj (USOil)

A havi charton az emelkedő csatornából letört, most pedig a várakozásoknak megfelelő visszatesztet láthatunk, legalábbis ez az elsődleges verzióm. E szerint a havi gyertya még viszonylag magasan zárhat, de utána esés indulhat. Három hónap esését négy hónap alatt sem sikerült visszavenni, ez pedig inkább arra utal, hogy a momentumos, impulzus mozgás inkább délre mutat. Mindezek mellett, vagy ellenére nagyon határon táncol, fordulós jelet pedig nem mutat, így a  várakozások mellett a vázolt verzióval szemben kérdőjelek vannak benne.

Olaj havi chart:

Szép, ideális verzió az lenne, amelyik szerint a héten, jövő hét elején lefordul a piac és a vastagabb csatorna alj alatt zárna a piac, egy spike-ot hagyva a havi gyertya tetején, esetleg egy shooting start kialakítva. Short jelzés nincs!

Hetes képen ellenállás előtt a piac, nagy esélyét látom annak, hogy az emelkedést megfogja az ellenállás, 68 fölé zárást nem várnék az olajtól. 7 fehér gyertya, ez jelenleg nem short. Ami miatt érdemes figyelni az ellenállás, illetve a napos chart.

Olaj heti chart:


Naposon visszatérően vételi klimax van, ami kisebb oldalazás után újra csúcsra viszi az árat, ha eléri a célját, akkor egy méretesebb esés jöhet (első körben 63,5, de akár 57-60). A kérdés, hogy hetes, vagy havi mozgás megy, a heti elég jó helyen van, a havi még alacsonyan. 
A napos chart még arra utal, hogy bár a túlvett szint közelébe került ismét az olaj, még mindig van benne északra mutató potenciál. Short jel egyértelműen nincs.

A felfelé kör célára 67,2-68,5 magasában lehet. Addig nem érdemes figyelni a shortra, amíg egy hetes fekete gyertya nem érkezik.