Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 6 January 2013

SP - napi chart

Egy korábbi ábrát mutatok, ahol felrajzoltam pár zónát, ami lehetséges tető lehet. A korábbi bejegyzés a fraktálokról szólt és tényleg nem indult el az a mérhetetlen nagy esés, amire sokan vártak. Az én elsődleges értelmezésemben egy dZZ tart felfelé, mint egy ciklus szintű B hullám, aminek a második c hullámában lehetünk, ha mázlink van, akkor egy ED-vel zárul. (Dow esetében is ezt gondolom, ezzel számoltam a korábbi havi charton is)

SP napi chart:


Dow - havi chart

A Dow esetében továbbra is él a havi chartom.

Dow havi chart:


OTP - nagy kép, havi chart

Nézzük első körben az OTP nagy képét, azaz a havi chartot. Korábbi rajzon is látható egy geometriai értelemben megrajzolt háromszög, amit elliotti értelmezésben nem tartok annak. Ha az lenne, akkor időben még sokat kell oldalaznia. Amit elsődleges verziónak kezelek, az a vastag kék ék, azaz felfelé egy ED halad. Ez a 2012 július 7-ei elemzés alapján várt út (a legvalószínűbb scennárió), azóta nem kellett rajta változtatnom. Ez alapján RSI értékét a csúcson a kék célzónába kb. 60 környékére várom valamikor februárban van a legnagyobb esélye elérni ezt a zónát a jelenlegi adatok alapján. 
Másodlagos verzióként ott motoszkál a fejemben, hogy mi van akkor, ha ez még csak az ED 3. hulláma. Időben szép hosszúra nyúlna, nem lehetetlen, de az idő miatt másodlagosnak lehet csak  kezelni.

OTP havi grafikon:


Nézzétek a forgalmat, szépen csökken, ahogy az egy éknél elvárás. Érdemes erre figyelni, segít az 5. hullám meghatározásánál egy ékben. Meg kell emelkednie a forgalomnak.

OTP havi grafikon (forgalommal):