Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 15 May 2018

USD/HUF - gyors

Nagyon nagy eséllyel nincs bent a tető a 4H chart alapján. Azt gondolom, hogy egy korrekció után új csúcsra fut majd a kereszt (kék vonal), vagy egy mélyebb korrekció után (inverted flat, piros verzió) fogja ezt megtenni. Figylem, kicsi,  4H chart!

USD/HUF 4H chart:

(a vonalak irányt jelölnek, nem pontos mértékeket!)

USD/HUF - 3. rész

Jelen helyzetben talán a hetes grafikon a legérdekesebb, mivel ezen látszik a legoptimálisabb kép a helyzet vizsgálatához.
A havi chart alapján azt kell mondanunk, hogy felfelé mindenképpen egy impulse hullám tart (1 v. A. v 4/C), mely jelenleg a 3-4. hullám fázisában tart. A charton jól látszik az ellenállás/támasz zóna, mely az elmúlt években többször is gátat szabott az árfolyam emelkedésének/esésének, így minden valószínűség szerint most is ez fog (átmenetileg) történni. A harmadik hullám számolt célárát pár fillér elmaradással (Link) elérte a piac, ami elfogadható szintnek felel meg, így jó eséllyel mondhatjuk azt, hogy elindul(ha)t a korrekciós fázis, ami negyedik hullámban elég széles lehetőséghalmazzal jelentkezik. A 4. hullám esetében részvény, index piacokon 70-80% esély van valamilyen lapos, oldalazó korrekció létrejöttének, azonban devizapiacon ez a valószínűségi szám nem releváns. Nagyon sokszor megfigyelhető valamilyen mély korrekció (többségében flat, hatalmas C hullámmal), mely az első hullám tetejét teszteli vissza. Jelen helyzetben ez 255-257,50-es szintet jelentene, de 254,70 alá zárást nem (hetesen). Hetesen a múlt hét egy fordulásra utaló gyertyaalakzat született, amire a megerősítésnek a héten kell(ene) érkeznie. A hét eddig eltelt időszakában nem ebbe az irányba tendál a piac, de még sok van hátra a gyertya zárásáig. (Inkább csak megérzés, de ebből a hét végére kialakulhat egy Engulfing gyertyakombináció, mely erős fordulós jelzésnek felelne meg.)

USD/HUF hetes chart:


A 3D chart jelenlegi helyzetben azt mutatja, hogy a várt/számolt célárat még elérheti a piac, a korrekció nem feltétlenül indult el.

USD/HUF 3D chart:


(Megjegyzés: Beszállót egy ZZ lefutása után, a korrekciós csatorna törésekor keresnék, amivel vagy egy B hullámot, jó eséllyel a mostani tető környékéig, vagy mély korrekció után az 5. hullámot sikerülne elkapni, nyilvánvalóan a mostani tető fölé helyezett célárral. Figyelem! Ez kevés a kereskedési döntéshez, jól működő setup szükséges, mely megfelelő időpontban jelet ad a kereskedési döntés meghozatalához, a trade megindításához! )

EUR/HUF

Előző bejegyzés alatti megjegyzéshez:


Ha a napos gyertyát nem verik be (egy célárnál van tickre), akkor további erősödés jöhet, a gyertya még nem zárt.