Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 8 January 2014

Bitcoin - 5H - maradt a csatornában

Maradt az árfolyam a korrekciós csatornába, tovább él a negyedik hullám feltételezés, amely egy flat korrekció lehetőségével egészül ki. A tüske a másodlagos zónában állt meg 960-nál, tüske nélkül az elsődleges zónában 902 körül. Korábbi elemzések: link
A lapos korrekció azt mondja, hogy a következő napokban várhatóan durván 850-1100+ sávban fog mozogni az árfolyam, ez most durva becslés, mert a korábbi csúcsot akár 100 USD-vel is meghaladhatja egy exp. flat esetén, illetve a mai aljat kiveheti a C hullám majd a lefelé körbe.
Ha a mai aljat egy komolyabb emelkedés előtt kiveszi, vagy töri a csatornát, akkor bukik a fent vázolt elképzelés!


Bitcoin 5h chart:


Bár nem kereskedem a virtuális pénzzel az elmúlt időben azt tapasztaltam, hogy nagyon szépen hozza az elliotti elméletének alakzatait, érdemes az investing chartján gyakorolni egy picit :)

MTelekom

Az új információk alapján módosítottam az MTelekom napi számozását, illetve feltettem egy órás lehetőséget.

MTEL napi chart:


MTEL órás chart:

1 EURO

Ennyit ér a magyar bankrendszer egykori zászlóshajója, egykoron az ország legjobb bankja, a TOP 6 bank egyike. A bankrendszer fejlettsége egy ország gazdaságának "egészségi állapotát" méri, a pénzügyi rendszer kilátásai a gazdaság jövőbeli helyzetét tükrözi. Az egy EURO vételár, mely a két fél egyetértésén alapul, azt jelenti számomra, hogy az osztrák tulajdonosok a Raiffeisen Bank (magyar) jövőértékét negatívan értékeli, a magyar gazdaság jövőbeli kilátásait pedig nagyon negatívan. Tekintve, hogy a Bank fizikailag meglévő eszközeinek értéke ennél sokkal nagyobb, fel kell készülni arra, hogy az adófizetők sokat fognak ezért az ügyletért a közeljövőben fizetni. 

Újragondolva az OTP Ciklus szintű C hullámának lehetséges részvényenkénti 600 Ft-os célárát (2 EUR), melynek kalkulálása korábban a kevés adat miatt erőteljesen fikciónak tűnt, jelen helyzetben nagyon is reálisnak hat, sőt hirtelen túlértékeltnek...

Csak reménykedni tudok, hogy a megjelent hírek valóságtartalma alacsony.

CET 2014.01.08 19:50

A legfrissebb hírek szerint a Raiffeisen Bank osztrák tulajdonosa nem adja el 1 EURO-ért  a magyar leánybankját.