Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 9 October 2011

OTP várakozás - 41. hét

Nehéz az OTP esete, napos ábrát szemlélve 3 hullám ment felfelé, azaz a korrekció flat lehet, esetleg új minimummal. Sok a rés az emelkedésben, ezért az LD verzióhoz nincs elegendő információ. Egy expanded flat esetében 2520 vagy 2400 körül lehet az alja. 
Ami zavar, hogy a bux kosár legnagyobb részese, valóban ennyire máshogy mozogjon, mint az index... Mint látjátok van némi fokú bizonytalanság bennem (trendfordulókor szerintem sokakkal megtörténik), ezért kérlek kezeljétek óvatosan. Remélem a jövő héten megerősítés kapok. Lehet, hogy a korábban felvázolt zöld verzió lesz a nyerő?

OTP napos chart:



OTP órás chart:


Bux és Bux1112 várakozás 41. héttől - II. rész


Múlt héten írtam:

"Napos ábrát kezdtem el elemezni és - ahogy azt mindig tennem kellene -  a bux grafikonját néztem meg. Az elsődlegesnek tartott számozás (az OTP miatt váltottam rá néhány napja) biztosan nem jó, azaz marad a korábbi, hogy az indexben 4. hullámban vagyunk, mert a gafikon alapján a második hullám az első kiindulási pontján túl ment.  Ami a számozás érdekessége, hogy az első és harmadik hullám hossza megegyezik, azaz nagy valószínűséggel az 5. rövidebb lesz! 

Megj.: A határidő esetében ez a belenyúlás nem következett be. A hullámtérbe hatolás napi záró és nyitó szinten jelent meg."

A hullámtérbe hatolás egy nyitó árfolyamban következett be és onnan intenzív esésnek indult. Megnéztem kis tf-n is, de az index szinte nem tartózkodott az említett szinten, azonnal leesett onnan. Miért mondom ezt? Elliott elméletének 3 sarkalatos szabályának egyikét fogom átlépni, amiért Cimballi minden bizonnyal megráncolja a szemöldökét.(remélem ennyiben marad :o) Láttam már rá példát korábban is, de valóban a hagyományos értelemben ilyen esetben a számozás nem jó. Valamennyire számítottam rá, ezért írtam a megjegyzést is. Szóval Elliott elmélete a likvid, részvénypiacokra vonatkozik. Írtam már többször, hogy a bux nem minden esetben likvid, illetve a kosár önmagában nem részvény, ezért most átlépem ezt a szabályt, de óva intek mindenkit, hogy ezt tegye minden olyan esetben, amikor nem az elképzelése szerint alakul a piac. Miért teszem mégis ezt, mert az index komolyabban megsértene egy másik szabályt, mely szerint a negyedik hullám nem megy az első hullámterébe, márpedig, ha hagyom a számozást ez történne a csütörtök-pénteki mozgásban.  De ennél is tovább lépve az indexek kitörtek a korrekciós trendcsatornából, azaz más oldalról is megerősítésre került a trendforduló, azaz, hogy láthattuk az 5. hullámot. Ennek ellenére élénken figyelek, mert nem tetszik ez a helyzet. Egy olyan eset van, amikor impulse hullám szerkezet 3-3 hullámból áll és sérülnek a hullámterek, ez pedig az ED... szóval nagyon, de nagyon figyelek!

Bux órás chart:


Amennyiben tényleg trendforduló van, akkor a 3. hullám elkészült és éppen egy negyedik hullámban vagyunk lefelé. Az ábrán jelöltem, hogy mire számtok. Ismét egy b hullám, melynél a legnehezebb a célár jelölés, kicsivel nagyobb eséllyel a kék zónára szavazok. Határidő esetében 16.000-100 vagy 16.200-300 lehet. Ez a becslés most nem olyan pontos, mint lenni szokott!


Bux1112 órás chart:


Bux és Bux1112 várakozás 41. héttől - I. rész

A havi ábrán a megrajzolt két szignál vonal úgy tűnik fogta az esést, eddig.

Bux havi chart:




A heti chart sokkal érdekesebb információkat hozott a múlt héten, láthatóan elindult a nagy esés korrekciója, a korrekció típusának függvényében emelkedés jön, hogy meddig jut el az attól is függ, hogy a lefelé jövetel mi volt. Ha C/1, akkor akár a magasabb kék zónát is elérheti az emelkedés. Amennyiben III. hullám, akkor  20-21000 pontnál magasabbra nem mehet, X esetén pedig bármi lehet. Meddig fog tartani a korrekció, minimum 3 hét, de nyilvánvalóan ennél hosszabb idő lesz, akár decemberig is elhúzódhat.

Nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a 2008-as esés és a mostani között, ami után alacsony retrace szintekkel emelkedés jött, most is ez lesz?

Bux heti chart:


A heti ábra szerint további emelkedés jöhet, vigyázat ez hetes szinten értendő!!!