Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 24 March 2012

Bux - napos

A héten kaptam egy bejegyzést, mely szerint a napos ábrámban szakmai hiba van és az elképzelés  nem lehetséges, rossz. Erről a vita nem a blogon, hanem a portfolio topicjában ment.
A tisztán látásom miatt mostanában nem olvasok híreket, illetve semmi olyan dolgot, ami befolyásolja a véleményemet. Szerencsére van, aki rákérdez a véleményemre:o) Megírtam, de szeretnék egy kicsit visszatérni rá. Az ábra, melyen egy alternatív számozás fennmaradt.

Bux napos chart:


Nos, elég komplexek lesznek a következő ábrák és nem mondom, hogy az összes lehetőség rajtuk lesz, illetve sokat küzdöttem, hogy a megfelelő trendszintű jelöléseket használjam, de szerintem csak nagyjából jó, ugyanakkor megfelelő arra, hogy rávilágítson a gondolataimra. ( az ábrákon a bull verzió van fent, a bear nincs!)

Bux napos chart (v.1.0):


Bux napos chart (v1.1):


A munkaábráimat alakítottam át annyira, hogy érthető legyen. Ami fontos, a januári mélypont az elképzelés szerint egy magasabb rendű x hullám vége lehetett és onnan egy új a-b-c szerkezet tarthat északnak. A jelölt [w] egy a-b-c kombináció része a verzió szerint, ami nagyon jó látszik az ábrán, de azt gondoltam, hogy ennyire mélyre nem megyek le, mert a tréning előtt inkább zavaró lesz, na mindegy.

Napos ábrán e szerint az elképzelési alternatívák alapján van még tér felfelé, jöhet még egy C hullám északnak, amit kevesen hisznek el. Jogos a kérdés, nem lehet, hogy vége már a korrekciónak, hiszen ideális szintről fordult le a piac? A válaszom lehet, azonban a héten egyértelművé vált, hogy a lefelé jövetel nem impulse szerkezet, korrekciós szerkezetnek tűnik. Lefelé jövetel ezért csak akkor képzelhető el, ha a csúcstól egy nagy LD tart lefelé, ha pedig ez így van a szenvedés még hetekig eltarthat, de erre most kisebb esélyt látok, inkább a további északnak adok nagyobb sanszot. Ne felejtsük el, hogy esélyes lehet az ED kialakulása is!, illetve lehet, hogy ez az oldalazás még mindig egy b hullám és az a-b-c után komplex szerkezet lesz a ZZ középső hulláma...

Bux - nagy kép

Régen foglalkoztam a távoli képpel, utoljára 2011. október 23-án frissítettem, ami önmagában nem lenne baj, de érdemes sűrűbben ránézni és talán a januári bear mentalitásomat megváltoztathatta volna, mert mi is volt az októberben felrakott ábrán, amiért még támadást is kaptam, hogy miért vagyok ennyire bull? Ime:

Bux hetes 2011.10.23:

Jelenleg az akkori változat szerinti elsődleges célzóna magasságban van a piac, mutatom a nem sokkal később megrajzolt ábrán.

A kép számozását ne nézzétek, csak a célzónákat!
A fő kérdés jelenleg, hogy megelégszik e ezzel a retrace szinttel vagy megy feljebb. Nyitott vagyok mindkét verziót el tudom képzelni, igaz kicsivel több esélyt adnék annak, hogy felfelé veszi még az irányt. Miért, mert a csúcstól a piac mozgása biztosan nem impulse, de erről, majd a napos/órás alapján. 
Hetes chart vonatkozásában a következő fibo szintig beleférhet az emelkedés, de hosszabb távon esést várok. Hosszabb táv jelen esetben hónapokat is jelenthet!

Felrakom a havi chartot is, hogy hol áll piac. A támaszról felfelé indult el, ahogy a várakozás szólt, hamarosan erős ellenállási zónába ér, fordulni fog. Mikor? Nehéz megmondani, kettővel vagy hárommal több gyertya ezen a tf-n fel sem tűnik, tehát nyugalom, attól, hogy valami havi charton bearish, napin még sokat lehet keresni longon is!

Bux havi chart (logaritmikus!):