Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 23 July 2012

OTP - várakozás


A következőkben a július 7-én feltett írást publikálom ismét. A kis tf-n vár emelkedés elmaradt, helyette elindult a várt esés. Ez van, ettől féltem, hogy a 15'-esen várt emelkedést a hétvége "kioltja". Link Szóval, mit írtam két hete?

OTP - mi fog történni
Elmondom, hogy szerintem mi a két legesélyesebb verzió, az OTP chartját figyelembe véve, de sok termékre igaz lehet majd.

A nagy hsz-t már  mindenki észrevette, aki nem az már olvasott róla és alig várja, hogy az alsó szárát átlépve shortba üljön, néhány vén róka a vissza tesztre vár, mert őket már jó néhányszor átverte a piac, megfontoltabbak. A piac mindig arra, megy amerre a többségnek fáj. Most melyik irány fog fájni? Heti chart, azaz még idő kell, hogy ez a jóslat beváljon.

Szerintem két lehetőség van, az egyik, hogy a hsz-ből kioldalaz a piac, a másik, hogy esés lesz, de ahelyett, hogy az esés begyorsulna visszafordul, amit sokat visszatesztként értékelnek majd, bővítik a shortokat, de a teszt helyett északnak indul a piac és erős short covering fut le, új csúcsra is fut a piac.  Nyilván ezt fundamentum nem támasztja alá, de ez nem is kell, mert nem az alapján működik a piac. 

Kisebb eséllyel délre fordul nagy forgalommal és momentummal, figyelem ezt is, de most kisebb esélyt adok rá. Miért fordultam? Kicsi esélyt adtam az emelkedésnek, de folyamatosan hangsúlyoztam a korrekciós jegyeket a lefelé jövetelben, a karakterjegyeket tekintve nehezen tudom elfogadni, hogy egy 3. hullám ilyen "töszmörgös" legyen. Értem az LD verziót, exp. LD, 100 évben ha egyszer van ilyen havi charton, nem gyakori, óvatosnak kell lenni, de eddig nem éreztem más verziónak a lehetőségét, most igen, sőt. Ahhoz, hogy elfogadjam a 3. hullámot ki kell vennie az északról rajzolt korrekciós trendcsatorna alját, majd bemenni a szeptemberi low alá.

OTP heti chart:


Van egy félelemem még, hogy ez a nagy C hullám első hullámának A-B alhulláma, lefelé jön egy C, majd megfordul és északnak megy, remélem nem ez lesz. 

Ha a nagy esés elindul lesz idő belépni, de addig amíg a felfelé kör lehetőségét nem zárta ki szerintem óvatosnak kell lenni. RSI hetesen a semleges zónában január óta, szinte egy vízszintes vonal.

A mai nap után a kép úgy néz ki, hogy a papír bement az alsó trendvonal alá, azonban hetes gyertyáról van szó, kérdés, hogy a hét hátralévő időszakában mit csinál. Kitölti-e a teret a trendvonal alatt, vagy csak egy spike marad, sok van még hátra a hétből, nem tudom. Az ilyen jellegű, TA szerinti hsz-ekről egy dolgot nagyon belém vert Cimballi, hogy két csapda helyzetet hoz először a short irányba, majd nagy eséllyel a long irányba, mert bár nehezen azonosítható Elliott-i szempontból, de a helyzet az, hogy vagy még nincs kész a hsz, vagy nem az lesz, csak annak látszik.

A fenti hetes ábra frissítve:


A holnapi nap emelkedésre számítok, immár nagyobb tf-n, 3400 erős ellenállás lehet (esés 38-as fibo), nézzük mit csinál a papír holnap, milyen lesz az emelkedés szerkezete. Meglehetősen nagyot esett ma a papír a korábbi napok oldalazásához képest, korai lenne és értelmetlen is megerősítő jel nélkül az emelkedésről beszélni, de látok rá lehetőséget. Ahogy az emelkedés az esés szerkezete is korrektív jegyeket hordoz, nézzétek az órás ábrán az esés egy kész ZZ-t mutat (piros négyzet) egy runnig flat b hullámmal, legalábbis annak tűnő szerkezettel középen:



Ne kérdezzétek pontosan mi az elhelyezkedése, aki ezt meg tudja mondani, az előre tudja jelezni a következő napok mozgását. Egy dolog biztos, egy impulse 3. hullám nem ilyen! Bármi is következik, az nem egy nagy 3. hullám, annak minimális az esélye.