Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday, 15 February 2013

OTP, BUX, MOL

A mai nap a pa nem segített eldönteni, hogy hol állunk. Nagy az esélye, hogy a tetőről egy ZZ jött délnek. Ez pedig sok minden lehet. Ha a bear verziót nézzük, akkor ez egy LD első hulláma, ha a bull verziókat nézzük, lehet negyedik hullám, vagy egy ED második hulláma (a csúcsra való feljutásnál kérdéses, hogy milyen formában történt). Sok a nyitott kérdés, túl sok. Rövid távon van esélye az emelkedésnek.

Érdekes, hogy a bux esetében a várt célzónába van még mindig a piac, úgy hogy a csatorna fedő fogta. Ez még lehet negyedik hullám, azaz akár egy csúcstámadás is benne van a pakliban. Annál is inkább, mert látok fordulóra utaló jelzést.

MOL esetében ritkán publikálok, ma ránéztem a napos chartra. Van egy elért célár zóna és fordulós jelzés. Ha ez egy első hullám, akkor a második elég magasra juthat.

A korábbi véleményemet felül kell bírálnom, nem feltétlenül lesz piros gyertya a jövő hét. A hétvégén mélyebben megnézem majd. Jó pihenést mindenkinek.

OTP - órás

A hezitálás oka az órás kép. Negyedik hullámra jellemző, hogy 40-50 környékére megy az RSI, ahonnan ismét északnak fordult.  A kép kismértékben erre utal. DE, ha nagyobb tf-n fordulat van, akkor az RSI nem így viselkedik. RSI alapján most nem tudunk döntést hozni.

Megnyúlt hullámokra jellemző, hogy a megelőző hullám 2. hullámterében ér véget, tegnap oda szúrt le a piac.  Ezt a szintet jó lenne átvinni, de szerintem ma inkább korrekció lesz, naposon esetleg egy doji.

Felraktam két dobozt, keresve a feltételezett 2. hullám párját, nem jutottam eredményre. Érdemes figyelni, hogy a pontozott függőleges vonal környékén mi történik (esetleg annak 161-es fibojánál)

Azért van egy szép negatív jelzés a grafikonon, nevezetesen a rést harmadik hullámban betöltötte (nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy milyen 3. 3/3 v. 5/3), ami pedig arra utal, hogy nem negyedik hullám megy lefelé.

Alt lehetőség valamilyen ék kialakulása, de egyenlőre ezt a háttérből figyelem.

OTP órás chart:Mire gondolok, mi lesz ma? Szerintem visszamegyünk 4700-hoz, legalábbis a csatorna tetőhöz. De lesz szép emelkedés is, felfelé akár 4880-ig is visszamehet. A mozgás és annak időbeli elhelyezkedése sokat fog elárulni. Igen, bizonytalan vagyok ezen a szinten, de akár jó set up is jöhet ma, ezen a szinten talán mindkét irányba. Ha látok valamit, akkor nap közben jelzem.

OTP - I. rész - nagy tf-ek

Az OTP nagyobb tf-n azt hozta, amit várok január eleje óta, havi charton szépen elérte a zónát az árgrafikon is, az RSI is.  Ekkora tf-n kiszúrásokkal együtt, akár pár száz forintos eltérés is lehet a célzóna értékétől, ezért csak annyit lehet mondani, várakozások teljesültek, de a fordulatot nem lehet kijelenteni. (egyébként is havi fekete gyertya kellene hozzá)

OTP havi chart:


Kereskedői szemmel érdekes a helyzet, mert a jelenlegi felállás mellett, akár a havi szinten kereskedőknek belépési lehetőségre utaló jeleket látok, de nem gondolom, hogy bárki közülünk el tudja viselni a havi chart kockázatát. (Itt még 5400 is beleférhetne, ha nem marad ott a piac a hó végéig.)

Heti szinten is tökéletesen hozta a piac az elvárást, ez a gyertya sincs még kész, meg kell várni a mai napot.

OTP heti chart:Napi szinten a piac szintén hozta eddig az elvárásokat, kék zóna, azon belül is a kis piros elérve, tegnap le is fordult. Szépen fogták az ellenállások az emelkedést, RSI a várakozások szerint lefordult. Elemzési szempontból eddig minden várakozás teljesült.
Kereskedői szempontból hosszú hezitálás, gondolkozás és konzultáció után azonban azt kell kijelentenünk, hogy nem jó a gyertyaalakzat a bizonyossághoz, belépési jelzésnek, még akkor sem, ha sok karakterjegyet hozott az előzetesen elvárthoz képest. (záró, fekete, nagy, forgalom stb.).

OTP napi chart: